Geçen yıl, Apple, FBI'yın kilit açabilmek için iOS'un özel bir sürümünü çıkarmasını reddetmişti. Bu özel yazılım, San Bernardino teröristi Syed Farook'a ait Apple iPhone 5c akıllı telefonun G-Men'ün açılmasına izin verecekti.

Apple bunu reddetti çünkü bu yazılım FBI’den bir şekilde çalınırsa tüm iPhone kullanıcıları tehlikeye girecekti. Teknolojioku'dan Ayşe Aydoğmuş'un haberine göre, dün Manhattan'da Uluslararası Cyber Security Konferansı'nda konuşan FBI adli tıp uzmanı Stephen Flatley, Apple'ın iPhone'un kilidini kırmayı zorlaştıran Apple’a geri zekalı dedi. FBI uzmanı, "Apple kötü şeylerde oldukça başarılıdır" dedi.

Apple, bir seferde girilebilecek şifre sayısını 45 saniye ile sınırlayarak, 18 saniyede bir şifre girmeyi engelliyor. Bu yöntem, dakika başına düşen girişim sayısını düşürerek bir seferde olası bir şifrenin birçok farklı kombinasyonunun girilmesini önlüyor.

Adli tıp uzmanı, geçen yıl FBI tarafından para ödenerek Farook'un iPhone 5c'sinin kilidini kıran İsrailli şirket Cellebrite'ye övgüde bulundu.