Samsung ’da felci önceden tahmin edebilen sensör geliştirerek teknoloji dünyasındaki iddiasını bir kez daha kanıtlamış oldu. Samsung ‘un araştırma-geliştirme merkezinden son çıkan teknolojiler arasında yerini alan EarlyDetection Sensor &AlgorithmPackage (EDSAP) adına sahip bu sensör gelecekte yaşanabilecek felç riskini önceden tespit edip uyarıda bulunuyor.

EDSAP Nasıl Çalışıyor?

EDSAP projesinde kullanılan cihazlar sayesinde beyin dalgalarınız izlemeye alınıyor ve bu verilerSamsung ’un geliştirdiği bir algoritma ile anlamlı verilere dönüştürülerek yorumlanıyor. Sizin yapmanız gereken ise akıllı telefonunuzu bu sisteme bağlayarak algoritmanın çıkardığı sonuçları görmek.

Uygulamayı çalıştırmanız ile ortalama bir dakika içerisinde size bilgiler sunan bu sistem, size aynı zamanda uyku düzeniniz, stres anlarınızı da gösteriyor.Samsung geliştirdiği bu sisteme her ne kadar güvense de rahatsızlık veya risk durumunda kişilerin doktora gitmesini vurguluyor. Başka bir deyişle sistem her ne kadar etkili çalışsa da konu sağlık olduğu için siz yine de risk durumunda doktorunuza görünmeyi ihmal etmeyin.