Vodafone Türkiye İcra Kurul Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi, önemli açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili Hacer Boyacıoğlu'nun Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

Ankara’da gazetecilerle bir araya gelen Türkiye İcra Kurul Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 1 Nisan’da başlayan 4.5G kullanım oranlarının beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi. Teknolojideki hızlı gelişim sonrası geleceğin “gigabit toplumları” adıyla anılacağını belirten Süel, “Bu nedenle ‘fiber meselesi, memleket meselesi’ diyoruz. Elektrik-su ne kadar olmazsa olmazsa, fiber de orta ve uzun vadede ‘olmazsa olmaz’ olacak. Çocuklar fibersiz evde oturmayı reddedecek. Bu nedenle ulusal genişbant politikası bir şirket meselesi değil, sektör stratejisi olmalıdır” dedi.

Her şirketin kendi fiberini kendisinin döşemesinin sıkıntı oluşturduğunu kaydeden Süel, “Aynı yolda iki tren rayı döşenmesindense, aynı rayda farklı trenlerin geçişine olanak sağlansın’ diyoruz” diye konuştu. Süel şöyle devam etti: “Biz evlerin kapısından giren bir fiber hayal ediyoruz. Şu anda 250 bin kilometrelik fiber ayak izi var. 5 sene içinde 500 bin kilometreye çıkmasını istiyoruz. Belediyelere de, sektöre de çağrı yapıyoruz. Bu konuda ortak yatırım yapacak bir konsorsiyum kuralım. Herkesin kendi fiber altyapısını kurduğu yapı bizi bugüne getirdi, ama bizi hayallerimize götürmez. Birinci tercihimiz herkesin bu yapıda olması, ama herkesin içinde olmadığı haliyle de hayır demeyiz.”