Firefox 64 sürümlü popüler tarayıcı, daha yoğun sekme ve uzantı kullanımı için önemli özellikleri kullanıcılarla buluşturdu!

Mozilla, gizli sekme için çalışmayan ve gizli sekme içerisinde barındırılmayan özellikleri yeni güncelleme ile sundu. Yeni güncelleme ile gizli sekme üzerindesayfa kaydedebilir, önerilenler sekmesini kullanabilirsiniz. Tabii ki gizli sekme üzerinde yapacağınız işlemler isteğe bağlı sunulacak.

Bununla birlikte önerilenleri sizin tarayıcı geçmişinize göre otomatik belirleyerek, hem gizli sekme modunda hem de normal mod da size sunacak. Hatta özellikleri, hizmetleri ve uzantıları da sizin genel kullanımınıza göre otomatik ayarlayacak Örnek verecek olursak Google’ın çeviri aracını sürekli kullanıyorsanız, otomatik olarak Google Çeviri önerilenlere eklenecek.

Sürüm 64 için asıl dikkat çeken özellik ise “gelişmiş sekme yönetimi” özelliği oldu. Bu özellik sayesinde artık sekme çubuğunuzda birden fazla sekme seçebileceksiniz. Bu sekmeleri taşımak, kapamak, yer işareti koymak veyasabitlemek için gruplandırabileceksiniz, hatta klasör şeklinde ayırabileceksiniz. Eğer web üzerinde gezinirken birçok sekme kullanıyorsanız bu özellik çok işe yarayacak.

Son olarak da Firefox’un güncellenmiş görev yöneticisi sayesinde, yoğun tarayıcı görevlerini ve hatta tek tek sekmelerin enerji veya bellek tüketimi üzerindeki etkisini de gözlemleyebileceksiniz.

Bunlarla birlikte genel problemler ve Android cihazlardaki performansla alakalı birkaç metrik bu güncelleme ile iyileştirildi.(Shiftdelete)