TEKNOLOJIGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Çin'de keşfedilen taş aletler, ilkel insanların veya yakın bir akrabasının bölgede, yaklaşık 2,12 milyon yıl önce yaşadığını ortaya çıkardı. Taş kalıntılar Kuzey Çin’de bulunan Shangchen'de bir platoda bulundu. BBC’nin haberine göre Çin-İngiliz ortaklığındaki bir ekip tarafından yapılan araştırma dünyaca ünlü Nature dergisinde yayınlandı.

Tüm bulgular ilk insanların tarafından çeşitli amaçlar için oluşturulan taş aletlerin kullanılmış olduğunu gösteriyor. Aletlerin çoğunun, Qinling Dağları'nın eteklerindeki (kazı alanının güneyinden 10 km kadar uzakta bulunan) kuvarsit ve kuvars kayalarından yapıldığı tahmin ediliyor.

İnsanlar tarih boyunca Afrika'yı birçok kez terk etti. Afrika dışında yaşayan insanların kökenleri 60.000 yıl önce meydana gelen bir göçe kadar izlenebiliyor. Kara kıta, geleneksel olarak insanın evriminin kaynak bölgesi olarak görülüyor. Çünkü konunun bilimsel açıklamasında, ana türlerin dünyaya yayılmadan önce ilk bu kıtada ortaya çıktığı söyleniyor.

Bilim insanlarının hepsi olmasa da bazıları insanlık tarihi adına Asya’nın da önemli bir rol oynadığını öngörüyor. Bu yeni buluntularla, araştırmacıların insan geçmişinin Asya'da daha ne kadar geriye gittiğini ortaya çıkaracakları merak ediliyor..

Exeter Üniversitesi Profesörü Robin Dennell bu araştırmanın, Asya'nın insanın evriminde " temel" olduğunu işaret ettiğini savunuyor.