Resmi Fransız Demiryolu İşletmeleri SNCF Çinli turistlere enformasyon hizmeti vermek amacıyla Çin'in en popüler sosyal medya platformu olan WeChat üzerinden resmi bir hesap açtı.

Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre Fransız şirketi, 28 Şubat Perşembe günü, bu WeChat hesabının SNCF ile seyahat eden Çinli yolculara seyahatlarının tadını çıkarmakta yardımcı olacağını açıkladı.

Açık hesaptan sunulan bilgiler arasında garlarda ve tren istasyonlarında bulunan tesisler, bagaj kuralları, yemek ve Wi-Fi gibi hizmetler ile ilgili enformasyon var.

Enformasyon sevisi başta Paris, Lyon ve Marsilya olmak üzere 20 kadar garı kapsıyor. Bildirildiğine göre ileride daha çok sayıda gar ve istasyon hizmet kapsamına alınacak.

SNCF Müşteri ve Gar Hizmetleri Müdürü Carole Taboutot, söz konusu girişimin, Fransa'nın gelişen turizm piyasasında yolculara daha çok konfor sunmaya yönelik olduğunu söyledi: "Geçen yıl iki milyondan fazla Çinli turist Fransa'yı ziyaret etti ve bu sayının, ülkemizde Yaz Olimpiyat Oyunları'nın yapılacağı 2024 yılında ikiye katlanması bekleniyor."