• Küresel ön ödemeli kart pazarı liderlerinden Up Group, yerli teknoloji ihraç eden Proceed Labs’i 14 Milyon TL’ye satın aldı.
  • İlk olarak Romanya’da piyasaya sunulan teknolojinin 2019’da Fransa, İtalya ve Meksika’da yer alması planlanıyor.


Şirketlerin satınalma süreçlerini dijitalleştirmeye odaklanan yerli teknoloji ‘Proceed’’in yaratıcısı Proceed Labs, küresel ön ödemeli kart pazarı liderlerinden Fransız Up Group tarafından satın alındı. 14 Milyon TL değerindeki bu satışla Proceed yazılımı Up group’un faaliyet gösterdiği 19 ülkede kullanılmaya başlanacak.

2,5 Saatlik iş 15 Dakikaya Düşüyor!

Proceed ile satışla ilgilenen ekiplerin süreçte tekrar tekrar veri girmek, teklif yaratmak, e-posta yazmak gibi günde 2,5 saat harcadığı, katma değeri satışa göre daha düşük olan operasyonel adımları otomatikleşiyor. Geliştirilen teknoloji, tüm satış süreçlerine entegre edildiğinde ise ekip verimliliği yüzde 25 oranında artıyor.

Hedef 100 bin şirket!

Proceed Labs Kurucu Ortağı ve CEO'su Altuğ Beşer; "Biz Proceed ile, manuel yönetilen satış süreçlerini  dijitalleştirerek satışçıların günde 2,5 saat ayırdıkları satış dışı operasyonel işlerini 15 dakikada tamamlamalarını sağlıyoruz. Up Group ile birlikte hedefimiz, 4 kıtada 19 ülkede tüm satış ekiplerinin süreçlerini dijitalleştirmek,  Proceed ile sözleşmesini tamamlayan şirket sayısını 100.000’e ulaştırmak”.

Proceed teknolojisini ilk olarak 2016’da OfisPaneli markası altında kullandıklarını belirten Altuğ Beşer, OfisPaneli’ni hayata geçirdikleri süre boyunca işletmelere 3 kişilik bir satış ekibiyle 11.000 teklif gönderdiklerini, 3.900 işletmeye de online satın alma deneyimini ulaştırdıklarını belirterek Up Group satın alması öncesindeki son 12 ayda aylık yüzde 22’lik bir gelir büyümesiyle 5,4 milyon TL’lik ciroya ulaştıklarının altını çizdi.

Yerli Teknoloji Proceed 19 Ülkeye İhraç Edilecek

Satın alma süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Up Group Avrasya Müdürü Julien Anglade, "Çok önemli bir satın alma gerçekleştirdik. Türkiye’den üretilen Proceed ürünü, faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerimizde uygulanabilir olmasını görmemizin yanı sıra B2B iş yapan birçok şirketin satış süreçlerini iyileştirebilecek olması UP Group olarak yatırım kararımızda çok etkili oldu. Proceed Labs’in bilgi ve tecrübesini farklı ülkelere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Proceed’in global yayılma planlarını anlatan Proceed Labs Kurucu Ortağı Erdem Gelal ise yurtdışına açılırken Proceed teknolojisinin plug & play (tak – çalıştır) modelinin önemli bir rekabet avantajı sağladığının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Teknolojimizi ilk günden beri sadece Türkiye’de kullanılmak üzere değil, herhangi bir ülkede, herhangi bir satış sürecine uyum sağlayabilecek şekilde geliştirdik. Bu sayede 3 ay önce Romanya’ya açıldık, 2019 yılında ise teknolojimizi Fransa, İtalya ve Meksika’ya götürmeyi hedefliyoruz. Up group’un faaliyet gösterdiği diğer 15 ülkeye de genişlemeye devam edeceğiz.

Proceed Labs Hakkında:

Proceed Labs, global dijital ekonominin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi iş ve süreç çözümleri sunar. Proceed Labs’in en önemli ürünü Proceed, satış kanalları arasında internet veya telefon olan şirketlerin, tekliften tahsilata kadar tüm sözleşme süreçlerini dijitale geçirmesine imkan sağlıyor. Bu sayede ürünü kullanan satış ekipleri, aynı süre içinde çok daha fazla ciro elde edebiliyor. Altuğ Beşer, Erdem Gelal ve Cihan Deniz tarafından kurulan Proceed Labs ve 2016 yılında hayata geçen Ofis Paneli isimli KOBİ’lere yönelik B2B dijital satın alma platformu, 19 ülkede faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen ön ödemeli kart ve dijital çözüm şirketlerinden Up Group tarafından satın alındı. Merkezi İstanbul’da bulunan Proceed Labs, Türkiye’den inovasyon ihracına odaklanıyor.