Kurulduğu 2010 yılından bu yana, kısa sürede Asya’nın en büyük reklam teknoloji şirketlerinden biri olan FreakOut, 2015’te girdiği Türkiye pazarında hızla büyümeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda ülke müdürü pozisyonuna sektörün deneyimli isimlerinden Okay Tuğ’u getiren şirket, mobil doğal reklam çözümleriyle sektörde fark yaratıyor.
Bu atamayla birlikte Türkiye’deki gelişimi hızlandırmayı hedeflediklerini açıklayan FreakOut Bölge Müdürü Yuichi Ono, “Japonya’nın reklam teknolojisindeki eşsiz teknolojisini Türkiye’deki markaların beğenisine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Güney Asya’nın en önemli reklam teknolojileri şirketlerinden biri olmakla birlikte Türkiye gibi en güncel teknolojilere hızla adapte olan bir ülkede yer almak bizi heyecanlandırıyor. Dünyanın en çok mobil cihaz kullanım oranına sahip APAC pazarında edinilen deneyimleri Türkiye'deki reklam verenler ve yayıncılarla buluşturuyoruz. Sektörün deneyimli ismi Okay Tuğ ile çalışmanın kısa vadede hızlı bir büyüme ivmesi kazandıracağına eminiz” dedi.

“Kısa vadede çift haneli büyüme rakamlarına ulaşacağız”

Türkiye’de mobil cihaz kullanımının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken FreakOut Türkiye Ülke Müdürü Okay Tuğ, “Şu anda Türkiye’de mobil cihaz penetrasyonu 55 milyon cihaz seviyesinde ve bu rakamın 2018 yılına gelindiğinde 58 milyona ulaşması bekleniyor. Bununla birlikte internet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 80’i geleneksel banner reklamlarını tıklamıyor. Biz de şirket olarak, en hızlı büyüyeceğini öngördüğümü mobil doğal reklamları odağımıza alarak, bu alanda fark yaratıyoruz” dedi. Tuğ, hedeflerinin kısa sürede Türkiye’de çift haneli rakamlarda büyümek olduğunu dile getirdi.

Sadece mobil reklam üzerine odaklanan bir şirket olarak, geliştirilen teknolojinin mobil cihazlar üzerinde en iyi sonucu verecek şekilde geliştirildiğini dile getiren Okay Tuğ, “Piyasada FreakOut teknolojisi eşsiz kılan özelliklerden biri de tek bir reklam alanını tek bir marka için kullanmamız ve bu sayede daha büyük boyutta görsel ve metin kullanarak, doğal reklamcılıkta advertorial ile display etkisini pozitif anlamda kullanmamız” diye konuştu.

IAB’nin rakamlarına göre, Türkiye’de doğal reklamcılık (native) son bir yıl içerisinde yüzde 32’nin üzerinde artış göstererek 2017 yılının ilk 6 ayında 35 milyon TL’lik hacme ulaştı. Aynı dönemde mobil reklam yatırımları ise yüzde 59 oranında artarak 454 milyon TL’nin üzerine çıktı.
Mobil cihazlar için geliştirilen yeni nesil reklam çözümleri hakkında daha fazla bilgi için tr.foutap.com adresini kullanabilirsiniz.

Okay Tuğ kimdir?

Marmara Üniversitesi’nin ardından Yeditepe Üniversitesi MBA programını tamamlayan Tuğ, kariyerine Finansbank’ta başladı. Doğan Online’daki deneyiminin ardından Semtur’da Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. Manpower’da Şube Müdürü görevine getirilmesinin ardından Bilginet Bilişim Teknolojileri’nde Sosyal Medya Danışmanı olarak faaliyet gösterdi. Kuruluşu itibarıyla Ligatus’ta görev alan Tuğ, son olarak RTB House Türkiye’nin ülke müdürlüğünü yürütüyordu. Tuğ, FreakOut Türkiye Ülke Müdürü olarak görevini sürdürüyor.

FreakOut Grup hakkında

2010 yılında Japonya’da kurulan FreakOut, Japonya’daki ilk Demand Side Platform (DSP) oldu. 2014 yılında 300 milyon doların üzerinde değerleme ile Tokyo borsasına açılan şirket, dünya çapında faaliyet göstermeye başladı. Kuruluşundan bugüne kadar 300’den fazla çalışanıyla Singapur, Tayland, Endonezya, Vietnam, Malezya, Filipinler, Tayvan, Hindistan, İran ve Türkiye gibi 13 ülkede faaliyet gösteren şirket, büyüme devam ediyor.
FreakOut, Güneydoğu Asya’daki ilk doğal reklam platformu “Hike” ile çok daha iyi kullanıcı deneyimi sunmak üzere yola çıktı. Hike, 3000’den fazla yerel yayıncının dahil olduğu bölgenin en büyük mobil doğal reklam platformu olarak hizmet sunuyor.