Samsung, geçtiğimiz hafta düzenlenen Samsung Developer Conference (SDC) 2018'de ile katlanabilir telefonu hakkında bazı önemli bilgiler verdi. Güney Koreli şirket, aynı zamanda katlanabilen esnek Infinity Display ekranı da ortaya çıkardı. Concept Creator, Samsung'un ilk katlanabilir akıllı telefonu için yeni bir konsept video hazırladı. Telefonun muhteşem tasarımını her açıdan yansıtan video, bazı sızdırılmış bilgilere dayanıyor.

Samsung'un ilk katlanabilir telefon serisi Galaxy F olacak. Bu telefon, hem iç hem de dış ekrana sahip. Menteşe sayesinde kitap gibi açılabiliyor. Katlandığında, konsept model çok kalın görünmüyor.

Video, telefonun menteşesini sergileyerek başlıyor. Samsung, SDC 2018 etkinliğinde, Infinity Flex Display'in iç ekrana herhangi bir hasar gelmesini önlemek için yavaşça açılıp kapanabileceğini iddia etti. Güney Koreli şirket, telefonun dış ekranının 4.58 inç, iç ekranın ise 7.3 inç olduğunu doğruladı. İç ekran, 1536 2152 piksel ve 4.2: 3 en boy oranı çözünürlüğünü destekleyecek. Dış ekran 840 x 960 piksel çözünürlük ve 21: 9 en boy oranını destekleyecek.

Galaxy F konsept telefonun arkasında çift renkli LED flaşla desteklenen dikey çift kamera kurulumu bulunuyor. Ön ekranın alt kenarı USB-C bağlantı noktasına ve 3.5 mm ses jakına sahip. Dış ekranın üst kısmında ise bir selfie kamerası bulunuyor.

Yakın tarihli bir rapor, Güney Koreli şirketin önümüzdeki yıl Mart ayında Galaxy S10 akıllı telefonun 5G versiyonu ile piyasaya süreceğini açıkladı. Yaklaşık 1.800 dolarlık bir fiyat etiketi taşıması bekleniyor.(Milliyet/Onur Binay)

Samsung Galaxy S10’un özellikleri sızdı

 

Samsung o modelleri rafa kaldırıyor!

 

Samsung katlanabilir telefon modelinden kötü haber