Samsung tarafından geçtiğimiz yıl Haziran ayında kullanıcılar ile buluşturulan Galaxy J3 2017 modeli uzun süredir güncelleme alması beklenilen cihazlar arasında yer alıyordu. Nihayet, Galaxy J3 2017 için Android Oreo yayınlandı!

Güncellemenin en geç Eylül ayında yayınlanacağını açıklayan Samsung, bir ay erken yayınlamış oldu. Ancak, Android P‘nin çıktığını düşündüğümüzde, Android Oreo genelinde güncellemenin bu cihaza gelmesi oldukça uzun sürdü.

Galaxy J3 2017 Android Oreo güncellemesi yayınlandı!

Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere şu anda iki ülkede yayınlanan güncellemenin, yazılım sürüm numarası Rusya için J330FXXU3BGH1 ve Birleşik Arap Emirlikleri için J330FXWU3BRG3. Bu iki bölgede sorun çıkmaması halinde Samsung, güncellemeyi diğer ülkelerdeki cihazlar ile buluşturacak.

Haziran ayı güvenlik yamalarına ev sahipliği yapan güncelleme, Android Oreo ile sunulan standart yenilikleri cihaz ile buluşturuyor. Bunları hatırlamak gerekirse;

Bir uygulama üzerinde çalışılırken küçük bir pencerede video izlenmesine olanak tanıyan Picture-in-Picture özelliği ile gelen güncelleme, yeni emojiler, gelişmiş pil detayları ve bildirim erteleme gibi Oreo yeniliklerine ev sahipliği yapıyor.