Samsung akıllı telefonları ile en yeni teknolojileri kullanıcılar ile buluşturmasına rağmen, telefonlarında 3.5 mm kulaklık girişine yer vermeye devam eden birkaç üreticiden birisi. Ancak, şirketin bu geleneği bozmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Şu anda ekrandan parmak izi okuma gibi önemli yeniliklere ev sahipliği yapacak olan Galaxy S10 modeline yoğunlaşan Samsung’un, gelecek yıl kullanıcılar ile buluşturacağı bir diğer akıllı telefon ise Galaxy Note 10 olacak.

Samsung, Galaxy Note 10 ile 3.5 mm’lik girişe veda edecek!

Böylece Apple’ın 3.5 mm’lik girişe veda etmesinden yaklaşık 3 yıl sonraSamsung’da bu girişi kaldıracak. Ancak, şirketin birkaç ay sonra tanıtımını gerçekleştireceği Galaxy S10 modelinde bu girişe yer vermesi bekleniyor.

Yani kulaklık girişine Galaxy Note 10 ile veda edeceğiz. Tabi, Note 10’un tanıtılmasına yaklaşık 10 ay olduğu için şu anda bu bilgi doğrulanamıyor.

Samsung’un kulaklık girişini kaldırmak istemesinin tek nedeni yeni trendlere uyum sağlamak olmayabilir. Şirketin birçok yeni kablosuz kulaklık tanıtacağını dikkate aldığımızda, satışları artırmak ana hedefler arasında olabilir.(Shiftdelete)