Galaxy Note ailesinin en son üyesi Galaxy Note 4, bir süre önce Android'in en son sürümü 5.0.1 Lollipop güncellemesine kavuştu.
 
Ülkemizdeki Galaxy Note 4 kullanıcıları, yaklaşık 1 GB boyutundaki güncellemeyi cihazlarına yükleyerek deneyimlemeye başladılar. Lollipop güncellemesi, Android 4.4 KitKat sürümü kullanan Galaxy Note 4'e yeni bir soluk getirdi.

Lollipop güncellemesi sonrası cihaz yeni kilit ekranı, ART mimarisi, yeni nesil 60 FPS arayüz, 60 FPS Chrome alt yapısı gibi yeniliklere kavuştu.
 
Cihazda performans artışı da sağlayan Lollipop, beraberinde yeni sorunları getirdi. Çeşitli bloglarda paylaşılan okuyucu yorumlarında, Lollipop güncellemesini yükleyen kullanıcıların sorunlarla karşılaştığı belirtildi. Cihaz ısınması, donma, wifi bağlantı hatası, kilit ekran, kamera hatası ve hızlı şarj tüketimi gibi farklı farklı hatalar kullanıcıların yaşadığı sorunlar arasında yer aldı.
 
Galaxy Note 4 kullanıcıları bu hataların giderilmesi için yeni bir güncelleme bekliyor.
 
Peki siz Android 5.0 Lollipop yüklü Galaxy Note 4’den memnun musunuz?
 
Güncellemeyi cihazlarına yükleyen okuyucularımız, yaşadıkları hataları veya performans artışlarını, deneyimlerini, varsa hata çözümlerini bu sayfadan paylaşarak, diğer Galaxy Note 4 kullanıcılarına fikir verebilirler, yardımcı olabilirler.

Güncellemeyi yükleyen kullanıcıları şikayetlerinden bazıları;

- Telefonum Note-4 SM-N910CQ. Android 5.0.1 'e yükselttikten sonra; belirgin şekilde ısınma sorunu ortaya çıktı, pilin kullanım süresi azaldı, şarj etme süresi uzadı, takılmalar ve donmalar olmaya başladı. Eğer bir yolunu bulursam Android 4.4.4'e geri döneceğim.

- Güncelleyince kişi listesinde değiştirdiğim isimler eski haline geldi neden olduğunu anlamadım

- Arkadaşlar Note 4 kullanicisiyim Kitkattan Lolipopa gectim Guncelleme yani LOLIPOP KESINLIKLE BERBAT SAKIN YUKLEMEYIN telefonumda isinma sorunu var sarj sorunu var. Bir saatte yuzde yuzde dolardi artik iki saatte zor doluyor. Hizli sarj ozelligi gitti. Berbat arkadaslar. Kamerasi igrenc tek guzel ozellik agir cekim oda 5 para etmez ! Kit kata geri donecegim.

- Note 4..... 1 saatte %100 şarj olan telefon, 2 buçuk saatte şarj oluyor.. galaxy s6 ya hızlı şarj oluyor demek için, note 4lerin hızlı şarjını iptal ettiler

- Dün lolipop uygulamasını kurdum cihaz çok farketti yalnız bazı uygulamalarda uyum sorunu çıkıyor örneğin hotmail'ı ancak bugün kurabildim