Galaxy Note 8, Samsung'un en son teknoloji ürünü en akıllı telefonu ve Business Insider'ın testi, mükemmel bir genel cihaz olma yolunda ilerlediğini ortaya koydu. Ancak ne yazık ki, telefonda önemli bir kusur olabilir.

Web geliştiricisi ve kullanıcı deneyimi tasarımcısı Mel Tajon, Note 8 ile bir test gerçekleştirdi ve yüz tanıma özelliğinin bir fotoğrafla kandırılacağını tespit etti.

Bu özellik, normal olarak, kullanıcıların bir parola veya parmak izi okuyucu yerine ön yüz kamerasıyla yüzlerini tarayarak telefonun kilidini açmasına olanak tanır.

Tajon'un Twitter'da yayınladığı bir videoda, iki Note 8 cihazını birbirinin önünde tutuyor. Bir Note 8'in ekranında Tajon'dan bir resim var ve bu, ikinci cihazın ön yüzü olan kamerayı kandırmaya ve telefona erişmesine izin veriyor.

Daha da kötüsü, Facebook ve Instagram'a yüklenenler gibi nispeten düşük kalitede fotoğraflar bile, görünüşte aynı şeyi yapabiliyor Tajon, "Onaylandı: Ben de Samsung Galaxy Note 8'i, iPhone'umdaki Facebook profil fotoğraflarıyla ve Instagram selfie fotoğrafı ile açabiliyorum"dedi.

Akıllı telefonlar hayatımızın merkezi haline geldi ve bizimle ilgili çok hassas bilgiler içerdiği (evimizin veya kredi kartı numaralarımızın bulunduğu yerler gibi) için cihazların güvende olduğunu hissetmek oldukça önemlidir.

Bu konuda endişe etmenize gerek yok. Çünkü yüz tanıma özelliğini etkinleştirmeniz gerekmiyor. Note 8 aynı zamanda, telefonunuzu gözünüz, parmak iziniz veya eski moda uygun şifrenizle kilidini açmanızı sağlar.