İki yıl önce yaşanan Galaxy Note 7'nin pillerinin patlaması ve bu olay sonucu telefonların toplatılması olayının ardından Note 9 için de benzer bir olay yaşandı. ABD'de gerçekleşen olayda Diane Chung isimli kadının çantasında bulunan telefon aşırı ısınma sonucunda patladı.

Galaxy Note 9 da Note 7 gibi patladı!
Olayla ilgili olarak Samsung'a dava açan kadının başına gelen bu patlama ile ilgili Samsung cephesinden de açıklama geldi. Bugüne kadar Galaxy Note 9 ile ilgili olarak böyle bir olayın yaşanmadığını belirten Samsungyetkilileri Note 7'deki gibi bir sorun olmadığının ısrarla altını çizdi.

Bugüne kadar bu olayı dışında Samsung Galaxy Note 9 ile ilgili benzer bir olay bildirilmedi. Kısa süre önce Türkiye pazarında da satışa sunulan telefonla ilgili olarak Samsung gerekli önlemlerin alındığı ve Note 7 gibi bir olayın olmaması için gerekli önlemlerin alındığı açıklanmıştı.

Samsung Galaxy Note 7 olayında ne olmuştu
Samsung tarihinin en büyük fiyaskosu olarak nitelendirilebilecek olan Galaxy Note 7 modeli piyasaya sürüldükten sonra pilinde sorun olduğu için telefonlar patlamaya başlamıştı. Apar topar telefonu piyasadan toplatan Samsung, bu yüzden milyonlarca dolar zarar açıklamıştı.

Galaxy S7 Edge patlamasından sonra Samsung müşteriye ne teklif etti?