Geri sayımın artık ‘saatler’ seviyesine kadar indiği Galaxy Note 9’a dair son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. 9 Ağustos Perşembe günü ABD’nin New York şehrindeki ‘Unpacked’ adlı etkinlik kapsamında tanıtılacak olan modelin dokunmatik ekran kaleminin özellikleri hakkındaki bir takım soru işaretleri yanıtlar geldi.

Basına sızan iki fotoğrafa dayandırılan detaylara göre bu yılki Galaxy Note 9 dokunmatik ekran kalemi S-Pen’de örneğin tuşa basıldığında fotoğraf çekmek mümkün hale geliyor. Bu özellikle birlikte S-Pen bir tür uzaktan kumanda vazifesi görüyor. Ayrıca yine sunumlar esnasında slayt geçişlerini S-Pen’le yapmak da ilginç kullanım özellikleri arasına katılıyor.

S-Pen’in yetenekleri bunlarla sınırlı değil, örneğin uygulamaların kontrol edilmesinde de fonksiyonları olacak.

Öte yandan aksesuarın uç kısmının geliştirildiği anlaşılıyor. Her sene öncülüne göre geliştirildiği hatırlandığında bu senenin S-Pen’inde de çizim ve yazı için daha iyi bir uç, zaten beklentiler arasındaydı.

Bu arada Galaxy Note 9’da kameraya ilişkin bazı ipuçları da var. Yapay zeka desteğiyle dikkat çekmesi beklenen kamera sisteminde ‘Zeki Kamera’ adlı bir özellik gündemde. Bu özellik sayesinde renk iyileştirme, sahne tanıma gibi ekstralar mümkün hale gelecek.