Galaxy S9 ile istediği rakamlara ulaşamayan Samsung, bir sonraki amiral gemisi için çalışmalarına başladı. Son zamanlarda ortalıkta dolaşan söylentilerde, yeni modelin 5G teknolojisine yer verileceği iddia ediliyordu.

Fakat bugün gelen açıklamayla, Samsung‘un yeni amiral gemisinde 5G teknolojisine yer vermeyeceği belli oldu. Ancak, yeni modelden sonra piyasaya çıkacak olan tüm akıllı cihazlarında 5G teknolojisinin bulunacağını belirten CEO DJ Koh, katlanabilir telefon Galaxy X’e odaklandıklarını vurguladı.

2020 yılında birçok teknoloji dalında sahne alacak olan Samsung, 5G teknolojisi için de önemli projelere imza atacak. Haberin başında da belirttiğimiz gibi şirket, 160 milyar dolarlık bir yatırımla teknolojik bir devrime imza atmak istiyor.

Koh, geliştirdikleri Galaxy X için de önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre, katlanabilir telefonun bir kereliğine mahsus olmayacağının altı çizildi. Samsung katlanabilir telefonları seri haline getirecek. Ayrıca şirketin çeşitli segment seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacağını da belirtelim.