Samsung 29 Mart’ta tanıttığı amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve S8 Plus’ı 21 Nisan’da satışa sunacak. Güney Koreli teknoloji devi, kendi ülkesindeki ön sipariş sürecini 7 Nisan’da başlatmış ve Galaxy S8’i ön sipariş ile satın alanlara 350 dolar değerinde ufak bir hediye paketi hazırlamıştı. Samsung’un bu satış stratejisi meyvelerini vermiş gibi görünüyor.

Sızdırılan bilgilere göre şimdiye kadar 1 milyonun üzerinde S8 sipariş edilmiş durumda. Üstelik bu rakam Güney Kore için bir rekor niteliği de taşımakta.

Samsung yeni amiral gemisi modellerini tanıtmadan önce S8 ve S8 Plus için 60 milyonun üzerinde bir sevkiyat gerçekleştirmeyi planladıklarını açıklamıştı. Öyle görünüyor ki bu hedefin 60’ta 1’lik kısmı şimdiden karşılanmış durumda.

Galaxy S8 ve S8 Plus, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de 21 Nisan’da satışa sunulacak. Hatırlanacağı üzere Samsnug Türkiye’de S8 ve S8 Plus’ı ön siparişle satın alanlar için ufak bir kampanya düzenlemişti.

Dip not olarak S8 ve S8 Plus’ın Türkiye fiyatını da bir kez daha hatırlatalım. 64GB dahili depolama alanına sahip Galaxy S8 fiyatı 4399 TL iken, S8 Plus fiyatı ise 4999 TL olarak belirlenmiş durumda. Bakalım S8 ve S8 Plus, Güney Kore’deki başarısını global pazarın geneline yansıtabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.