Samsung, 29 Mart tarihinde Galaxy S8 modellerini açıklayacağını zaten doğruladı ancak, amiral gemilerinin ne zaman ön siparişe sunulacağı konusunda hala bir fikrimiz bulunmuyor.

Koreli basın, Samsung'dan doğrudan bir yanıt aldı ve ön sipariş için takvime kaydetmeniz gereken tarih 7 Nisan. Hem Galaxy S8 hem de S8+ modellerinin 7 Nisan'dan itibaren Güney Kore'de ön siparişe verilmesi bekleniyor.

Ön sipariş süresi 17 Nisan'da sona erecek ama akıllı telefonlar sadece 4 gün sonra yani 21 Nisan'da piyasaya sürülecek. Kore medyasında, Samsung’un 18 Nisan'da, ülkedeki üç büyük operatörün mağazasında ön sipariş etkinliklerini gerçekleştireceği söyleniyor.

Bununla birlikte, yalnızca seçtikleri abonelere, bu ön provizyon etkinliklerine katılmak için izin verilecekler ve burada 3 milyon won (2,645 $) ödül kazanma şansına sahip olacaklar. Samsung, şanslı olanlara Galaxy S8 ve S8+ akıllı telefonların yanı sıra Gear S3 akıllı saatlerden oluşan ödülleri de sunacak.

18-20 Nisan tarihleri arasında Koreli toperatörler, Galaxy S8 amiral gemisini test etmek isteyen abonelere kapılarını açacak. Ertesi gün 21 Nisan'da Samsung Galaxy S8 ve S8+, Kore'deki raflarda yerini alacak.

Bir Samsung yetkilisinin söylediğine göre, Galaxy S8 ön lansmanı olayına son dakikada karar verildi. Bu, yerel operatörlerin abone sayısını artırması anlamına gelebilir.

Galaxy S8 ve S8+ modellerin global olarak piyasaya sürülmesi yine de 28 Nisan'da gerçekleşebilir ancak, en azından akıllı telefonların ön sipariş için ne zaman hazır olabileceğini biliyoruz.