Samsung bugün oldukça ilginç bir duyuru yaptı. Koreli teknoloji devi, 512 GB dahili Universal Flash Storage (eUFS) çözümünü seri üretimine geçtiğini açıkladı. Bu büyük euFS bu endüstri için bir ilk ve Samsung, yeni nesil akıllı telefonlarda ve tabletlerinde kullanmayı planladığını söylüyor.

Samsung Electronics'in Bellek Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Jaesoo Han konu hakkında şunları söyledi:

Yeni Samsung 512GB eUFS, mikro SD kartların kullanılmasıyla ortaya çıkabilecek sistem performansındaki potansiyel sınırlamaların üstesinden gelmek suretiyle, yeni nesil premium akıllı telefonlar için en iyi dahili depolama çözümü sunuyor. Bu gelişmiş dahili depolama alanının erken, istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini garanti altına alarak, Samsung mobil üreticiler tarafından zamanında başlatılan yeni nesil mobil cihazların dünya çapında kullanılmasına katkıda bulunmak için büyük bir adım atıyor.

1512477333_512gb-eufs-h.jpg

Şirket, sekiz adet 64 katmanlı 512GB V-NAND çipini, 256GB eUFS'ye eşit boyutta bir eUFS kasasına sıkıştırmayı başardı. Okuma ve yazma hızları sırasıyla 860MB / s ve 255MB / s'ye kadar ulaşabiliyor. Bu, 5GB'lık bir dosyanın normal bir microSD kartın sekiz katından daha hızlı olan yaklaşık 6 saniyede aktarılmasını sağlar.

Terabayt yarısı kadar eUFS, amiral gemisi akıllı telefonunun yaklaşık 130 4K (3840 × 2160) videoyu 10 dakikalık bir süreyle saklamasına olanak tanır. Bu, 64GB dahili belleğe sahip bir telefona göre 10 kat daha fazladır.

Samsung bu 512GB yongalarının üretim hacmini kademeli olarak artırmayı ve 256GB'lık muadillerine yönelik operasyonlarını genişletmeyi planlıyor. Yukarıda belirtildiği gibi, yeni eUFS Samsung’un yaklaşmakta olan amiral gemilerinde yer alacak ve kesinlikle bu miktarda depolama alanına sahip bir Galaxy S9 sürümü görmeyi umuyoruz.