Galaxy Watch‘un tanıtımıyla, bugüne kadar devam etmiş Samsung Gear S serisine de son verilmiş oldu. Her ne kadar yeni akıllı saat bir önceki model olan Gear S3‘ü andırıyor olsa da, Galaxy isminin saatin başına gelmiş olması, Samsung’un Galaxy markasını bir ekosisteme dönüştürme çabasını ortaya koyuyor.

Galaxy Watch özellikleri

Tasarımsal açıdan daha fazla seçenek sunan bu saat rekabeti de güçlendirecek. 42 mm ve 46 mm olmak üzere iki farklı modeli olan Galaxy Watch, Samsung’un yeni kablosuz şarj standı Duo’yu da destekliyor. Bu iki farklı boyut seçeneğinde en büyük fark ise batarya kapasiteleri. 46 mm’lik saat 472 mAh bataryaya sahipken, 42 mm’lik versiyon 270 mAh bataryaya sahip.

Donanım tarafındaysa bizleri çift çekirdekli Exynos 9110 işlemci karşılıyor. Bu işlemcinin çekirdek hızları ise  1.15 GHz olarak ayarlanmış. Yani elimizde oldukça güçlü bir akıllı saat var. İşletim sistemi tarafındaysa Tizen OS 4.0’a geçiş yapılıyor. Donanımsal olarak farkın yaşandığı bölümse LTE ve Bluetooth modellerinde ortaya çıkıyor. Bluetooth model 768 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanına sahipken, LTE (entegre SIM’li model) 1.5 GB RAM ve 4 GB dahili depolama alanını bizlere sunuyor.

Yeni gelen özellikler arasında stres takibi bulunuyor. Bunun için kalp atış hızınısürekli ölçen Galaxy Watch stres seviyeniz çok yükseldiğinde sizi bilgilendiriyor. Sakinleşmenizi sağlayacak nefes egzersizlerini size sunan cihaz, aynı zamanda daha iyi bir uyku için size özel analizler yaparak önerilerini sunuyor.

Galaxy Watch kullanıcılara, fitness de dahil olmak üzere sağlıklı bir yaşam sunmak için yardımcı olmayı amaçlıyor. Yeni eklenen 21 kapalı ortam egzersizi ile birlikte toplam 39 farklı antrenman çeşidi cihaz üzerinden kolayca izlenebiliyor. Dengeli beslenmenin egzersiz kadar önemli olduğu düşünürsek, alınan kalorinin izlenmesi çok büyük bir kolaylık sağlıyor.

Cihaza entegre SIM sayesinde, ülkemizde olmasa da, Galaxy Watch’ı satın alan kullanıcılar telefondan bağımsız şekilde telefon görüşmesi ve internet bağlantısı yapabilecek.

46 mm’lik Galaxy Watch, normal kullanımda 80 saat pil ömrüne sahipken, düşük kullanımda 168 saati geçebiliyor. 42mm’lik Galaxy Watch ise normal kullanımda 45 saat, düşük kullanımda 120 saat pil ömrüne sahip

Galaxy Watch’un gümüş, gece siyahı ve pembe altın renk seçenekleriyle Türkiye’de Eylül ayı içerisinde satışa sunulması planlanıyor.

Galaxy Watch uyumlu cihazlar listesi

Samsung: Android 5.0 ve üzeri telefonlar
Android telefonlar: Android 5.0 ve üzeri telefonlar
iOS: iPhone 5 ve üzeri cihazlar (iOS 9.0)