Garmin Quantix 5 akıllı saat modeli resmi olarak tanıtıldı. Duyurusu yapılan bu akıllı saat modeli sahip olduğu özelliklerle pazardaki akıllı saatlerden daha farklı bir kullanım amacına sahip.

Garmin Quantix 5 özellikleri

Garmin Quantix 5 akıllı saat, gündelik akıllı saat işlevleri yerine, deniz ve kara bazlı faaliyetlerde yardımcı bir ekipman olma özelliği taşıyor. Öncelikli kullanım amacı ise denizcilik faaliyetleri olan bu akıllı saat, yüksek Teknolojili tekne ve botlarla önemli bir uyumluluk sunuyor.

Garmin Quantix 5 modeli, seyir defterleri, rota sistemleri ve çok sayıda gemicilikle alakalı cihaz ile etkileşim içinde çalışabiliyor. Bunlarında arasında uzaktan yönetim desteği, otomatik pilot, rota çıkartma gibi seçeneklere ek olarak, hız, sıcaklık, derinlik ve rüzgar hızı ölçümü gibi işlevler de mevcut.

Bu özelliklere ek olarak, geleneksel akıllı saat yeteneklerine de sahip olan Garmin Quantix 5 modeli, akıllı bildirim desteği, sağlık ve aktivite takibi gibi özellikler de sunuyor. Bu modelin ilginç detaylarından biri de Android Wear yerine Garmin'in kendi geliştirmiş olduğu işletim sistemine sahip olması.

İki farklı modelde pazara sunulacak olan akıllı saatin paslanmaz çelik modeli 850 dolar fiyat ile, standart modeli ise 600 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.