Geçtiğimiz yıl çıkardığı Discovery isimli modeliyle adından sıkça söz ettiren General Mobile, ardından Discovery Elite isimli üst seviye telefonunu satışa sunmuştu. Ancak birçok kişi, uzun süredir Discovery 2'yi bekliyordu ve nihayet beklenen an geldi. İlk Discovery'nin üzerinde, Discovery Elite'in de altında yer alan, uygun fiyata iyi performans vaat eden Discovery 2, test merkezimizin yeni konuğu oluyor.

Hafif tasarım

Discovery 2'nin tasarımına göz attığınızda, aklınıza Samsung'un Galaxy S5'i gelebilir. Zira özellikle yanlardaki gümüş çerçeve tasarım ve arka kısmının tasarımı, S5'i andırmıyor değil. Ön tarafta ahize, 5MP değerinde selfie, öz çekim kamerası ve ekranın altına konumlandırılan sanal tuşları görüyoruz. Tuşların ekran altındaki siyah banda konumlandırılması güzel düşünülmüş. Üst tarafta uyku tuşu, kulaklık girişi, sağ yan tarafta ses tuşları ve hem sağ hem de sol tarafta olmak üzere 2 tane de micro sim kart girişi bulunuyor. "İki sim kart yerine tek sim + tek microSD kart girişi olsaydı daha iyi olurdu" diye düşünüyorsunuzdur belki. General Mobile, böyle bir versiyonu da eylül ayı itibarıyla satışa sunacak.

Telefonun altında microUSB bağlantı noktası ve hoparlöre yer verilirken, arka tarafta da flash ışığıyla birlikte 13MP değerdeki kamerayı görüyoruz. Arka kısmın tırtıklı ve mat bir plastik malzeme kullanılarak hazırlanması, terleme ve kayarak düşmelerin önüne geçiyor.

Telefonun kullanışlı bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. 7.9mm inceliği bulunan ürün, yalnızca 129 gram ağırlığında ve gerçekten kullanırken size hafif hissettiriyor.

5 inçlik FHD ekran

Discovery 2'de 5 inçlik 1080p ekran kullanılıyor. Super IPS teknolojisi üzerine inşa edilen bu ekran, farklı açılarda, ışık seviyesinin yüksek olduğu ortamlarda dahi güzel görüntüler sunuyor. Netlik ve renk doygunluk oranları başarılı. Ayrıca ekranın dokunuşlara verdiği tepkiler de güzel. En ufak dokunuşlarla ekranda yağ gibi kayabiliyorsunuz. Ara ara ufak tefek kasılmalarla karşılaştığımı da eklemeliyim.