50 bin TL yatırım yapan birinin ayda 4-5 bin TL kazanabileceğini belirten Deha Dedektör Genel Müdürü Türkyılmaz, iş kurmayıp gayrimenkule yatırım yapsanız bile örneğin“500 bin TL’ye ev alıp, kiraya verildiğinde, kazanacağınız maksimum para 2 bin TL olur. Fakat dedektör bayiliğine yapılacak olan yatırım miktarı 150 bin TL olduğu takdirde kazanç da 10-15 bin TL’ye ulaşır” dedi

Deha Dedektör Genel Müdürü Halit Türkyılmaz, yeni girişimciler için şu anda yapılacak en karlı yatırımın Dedektör  bayiliği olduğunu söyledi. Dedektör bayiliğinin küçük yatırımlarla yapılabilecek en karlı sektör olduğunu belirten Türkyılmaz, “Minimum 50 bin TL’lik yatırımla bayilik açan birinin aylık kazancı ortalama 4-5 bin TL olur. Hangi sektörde 50 bin TL’lik yatırımla ayda 4-5 bin TL kazanabilirsiniz ki? İş kurmayıp gayrimenkule yatırım yaptığınızı farzedersek Örneğin 500 bin TL’ye bir daire aldınız. Kiraya verseniz maksimum alacağınız kira 2 bin TL’yi geçmez. Evin yıpranması ve kiracının sıkıntı vermeyeceği de meçhul. Hatta bu yatırım miktarını 150 bin TL’ye çıkarabilenlerin aylık kazancı 10-15 bin TL’yi buluyor. Bayilikler vermeye başladık. Şu anda yurdun çeşitli bölgelerinde 5 bayilik verdik bile. Deha Dedektör, şu anda Türkiye’nin 6 farklı bölgesinde bayiliği olan ve dünyaca bilinen dedektör markalarının satışını yapan bir firma.  Yıl sonuna kadar 20 adet bayilik daha vermeyi planlıyoruz ve gerekli olan tüm teknik desteği de sağlıyoruz” dedi.

‘HERKES ASLINDA GİZLİ BİR DEFİNECİ’

Define arama işinin son yıllarda popüler hale geldiğini ifade eden Deha Dedektör Genel müdürü Halit Türkyılmaz, “Bana göre Türkiye’nin yüzde 80’i gizli definecidir. Yani ailesinde bu işi ya dedesi yapmıştır, ya yeğeni, ya bir başka akrabası yapmıştır. Fakat bu işi öyle cihazı alıp, hemen define aramaya başlamakla olmaz. Türkiye’de kurumsal olmayan birçok firma var. Bir cihaz alırken, firmanın yapılacak aramayla ilgili eğitim vermesi lazım. Cihazı kullanma eğitimi vermesi lazım. Bunlar yapılmazsa, yapılacak tüm aramalar boş bir hayalden öteye geçemez.” diye konuştu.