Dünyaca popüler olan ve 25 GB depolama alanı veren Gmail, birçok kişi tarafından kullanılıyor. Aynı zamanda Google'ın servislerine sıkı bir entegrasyon sunan servisin kullanıcı sayısı açıklandı.

Gmail kullanıcısı 1.5 milyar oldu

Gmail ile ilgili daha önce 2016 yılının şubat ayında aktif kullanıcı sayısına ilişkin bir açıklama yapılmıştı. Söz konusu açıklamada Gmail'i 1 Milyar aktif kullanıcının kullanmaya başladığı ifade edilmişti. Şimdi ortaya çıkan yeni veri ise Gmail'in ne kadar büyük bir seviyeye geldiğini gözler önüne seriyor.

Gmail'in Twitter hesabı üzerinden yapılan yeni bir paylaşımda, Gmailkullanıcı sayısının 1.5 milyarı devirdiği ifade edildi. Bunun aktif kullanıcı rakamları olduğu da belirtildi. Bu doğrultuda şu an Gmail'i 1.5 milyar kullanıcı aktif olarak kullanıyor. Ancak bu sonuca birden fazla hesabı olan kişiler göz ardı edilerek mi ulaşıldığına ilişkin bir bilgi bulunmuyor. Günümüzde pek çok kullanıcı birden fazla hesap sahibi ve hesaplarını aktif bir şekilde kullanmaya devam edebiliyorlar.

Gmail özellikle Yahoo, Microsoft gibi şirketlerin mail servislerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle daha da popüler bir hale gelmeyi başarmıştı. Aynı zamanda bunda Google hizmetlerine ulaşımda kolaylık ve Google Chromefaktörü de etkili olmuştu.