Yaklaşık 3 yıldır Vodafone Türkiye’de CEO’luk görevini yürüten Gökhan Öğüt, sürpriz bir kararla istifa etti. Görevde olduğu son üç yılda Vodafone’da büyüme dönemini sürdüren Öğüt, 19 Eylül itibariyle görevini Vodafone İtalya’nın Finanstan sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Colman Deegan’a devredecek.

Öğüt pazarlama kökenli. 1995’te Amerika’da P&G’de işe başladı. Danone ve Nutricia’da çalıştı. Serpil Timuray’ın Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı olarak atandığı 2013’te Vodafone Türkiye CEO’su oldu.

Başarılı bir dönem geçiren Öğüt, neden istifa etti? Telekom sektörünün merak ettiği bu soruyu Öğüt’ün yakınlarına “Pozisyonuma uygun farklı bir görev talep ettim. Olmadı, hayatımda yeni bir şey denemek istiyorum” şeklinde açıkladığını öğrendim. Öğüt’ü aradım ama bu soruya yanıt vermekten kaçındı. “19 Eylül’e kadar bunları söylemem doğru olmaz. Şu anda yeni CEO’muza devir yapıyorum” diyor. Öğüt’ün eşi Sanem Oktar Öğüt Kadın Girişimciler Derneği Başkanı olan başarılı bir girişimci. Şirketler kuruyor, yabancılara satıyor…

Acaba Öğüt de kendi işini mi kuracak, girişimci mi olacak? Aldığım yanıt en azından ne yapmayacağını ortaya koyuyor. “Hayır. Bir evde bir girişimci yeter. Yumurtaları aynı sepete koymamak lazım.” Aldığım izlenimlere göre Öğüt, teknoloji sektöründe devam edecek. Teknolojiyle bağlantılı bir şirkette üst düzey bir göreve hazırlanıyor.

Jale Özgentürk/Hürriyet