Türkiye’nin faliyete geçen yeni haberleşme uydusu Türksat 4A, artık TV yayınları için hizmet vermeye başladı. 18 Eylül itibarı ile uydu frekanslarının Türksat 4A üzerinden yayınlanmaya başlaması sonrası eski frekanslar iptal oldu.
 
Türksat 4 haberleşme uydusunun yayına girmesiyle beraber, artık tv yayınları bu uydu üzerinden hizmet vermeye başladı. 18 Eylül itibarı ile cihazlarında yeni kanalları izlemek isteyenler uydu alıcılarında, Türksat 4A uydu frekans ayarlarını yapmaları gerekiyor.
 
Aşağıda Gold Master uydu alıcısı için forumlar üzerinde yazılmış Türksat 4A Uydu ayarı bulunuyor.


 
Öncelikle hali hazırda çalışan kanallarınızı silin. Hatta çalışan Turksat 3A uydusunu silmeniz demek bu uyldudan faydalanmamanız demek. Bunu yaparak receiverda kanallar için yer açmış oluyoruz. Şimdi Türksat 4A uydusunu alıcıya tanıtalım. “Yeni uydu ekle” diyerek buna “TURKSAT 4A” ismini verin. Ardından TP bilgisi olarak aşağıda yazan bilgileri girin. Şimdi kanal arama işlemine geçiyoruz. Kanal arat dedikten sonra manuel aratmayı seçtiğinizde karşınıza az önce girdiğiniz TP bilgileriniz default olarak gelecek. Bu bilgileri girdiğinizde dikkat etmeniz gereken kritik bir nokta da LNB ayarı. LNB ayarınız 9750/10600 olmalı. Bu ayarı da yaptıktan sonra kanal aratmaya başlayabilirsiniz. Zaten bu bilgileri tamamladığınızda alıcınızın sinyal aldığını göreceksiniz.
 
Ayrıca LNB ayarlarınızda yer alan DiSEqC 1.1: 3/4 ve DiSEqC 1.0: 1/4 olmalıdır. Bunu da kontrol etmeyi unutmayın.
 
 
Türksat otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;
 
Frekans                       : 11844 MHz
Polarizasyon                  : Dikey – V – (Vertical)
Sembol oranı (Symbol Rate)    : 2222 Ksymb     FEC: 3/4
Frekans                       : 11747  MHz
Polarizasyon                  : Yatay -H – (Horizontal)
Sembol oranı (Symbol Rate)    : 27500 Ksymb     FEC: 5/6