Akıllı saat üretimi konusunda ortaya çıkan yeni raporlara göre, Google mecburen akıllı saat üretimine başlayacak gibi duruyor.

Bu akıllı saat, her ne isimle gelirse gelsin Wear OS uygulamaları için devrimsel bir nitelik taşıyacak. Google Play Store bünyesinde bulunan akıllı saat uygulamaları, bu saat ile daha hızlı gelişecek.

Google akıllı saat üreterek, uygulamalar geliştirecek!

Google akıllı saat üretimi konusunu tamamen kendi menfaatlerine bağlıyor. Akıllı saat uygulamaları Android platformuna ne yazık ki pek de iyi bir izlenim sunmuyor. Bunun sebebi ise çeşitliliğe yetişemeyen Google uygulama geliştiricileri.

Birçok farklı ekran, boyut ve teknoloji, henüz gelişmekte olan akıllı saat sektörü için engeller listesini oluşturuyor. Buna evrensellik ile nokta koymak isteyen Google, tahmin ediyoruz ki çok yakında akıllı saat üretimi yapacak.

Google Coach uygulaması bu üretim adımlarının ilki olacak. Yapay zeka destekli olan bu yeni Watch OS uygulaması, Google tarafından üretilecek.

Kalp atışı ve diğer sağlık bilgileri günümüz akıllı saatleri tarafından zaten analiz ediliyor. Google Coach ise, bunların yanına “yemek ve uyku” alışkanlıklarınızı değiştirecek yapay zekalı uygulamayı ekleyecek.

Yemek düzeninizi ve nerede yemek yiyeceğinizi algılayan bu uygulama, size yemek önerisinde de bulunabilecek. Bu önerilerin konum destekli olması da tahminler arasında.

Tam zamanlı uyku planlaması yapması tahmin edilen uygulama, elbette belli başlı cihazlarda kullanılabilir olacak. Bunlardan ilkinin Google akıllı saat modelinin olması planlanıyor.