Bulut depolama hizmeti tüm dosyalara internet bağlantısının olduğu her yerden erişim sağladığı için kullanıcıya büyük bir özgürlük sunuyor. Ancak, internet bağlantısı yavaş olduğunda dosyalara erişmek oldukça zor hale gelebiliyor.

Bu kapsamda internet bağlantısına olan ihtiyacı minimum seviyeye çekmek isteyen Google ilginç bir adım attı. Belgeler, Slaytlar ve E-Tablolar’ın yanı sıra artık PDF dosyalarının da çevrimdışı bir şekilde depolanmasına izin verilecek.

Gmail karanlık mod ile güncellenecekOrtaya çıkan haberler Gmail'in de karanlık mod özelliğine kavuştuğunu gösteriyor. Gmail karanlık mod özelliği yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacak.
Google Drive, Chrome çevrimdışı depolama özelliğini test ediyor!
Google Apps müşterilerine sunulan beta sürüm kapsamında artık PDF dosyaları da çevrimdışı olarak erişilebilir olacak. Aşağıda gördüğünüz görselde de olduğu gibi: Available offline ‘Çevrimdışı erişilebilir’ ibaresi eklenmiş durumda.

Yöneticilerin ve az sayıda bireysel hesap müşterilerinin kayıt olarak giriş yapabildiği beta programıyla yeni eklenen çevrimdışı özellikleri deneyimlenebilecek.

İlk olarak, doküman ve dosyalar için çevrimdışı modunu etkinleştirin.Ardından, beyaz listeye alınan Google Grubu ile ilişkilendirilmiş hesapla Chrome’da oturumaçın ve Drive Dosya Akışı’na erişin. Google dışı dosyaları çevrimdışı olarak işaretlemek için, bir dosyaya sağ tıklayın ve “Çevrimdışı kullanılabilir yap” seçin.

Bu özellik şu anlık ChromeOS işletim sistemi ve Drive uygulamalarında kullanılamıyor. Drive için “yakında gelecek” ibaresi dikkat çekiyor.