San Francisco ve Silikon Vadisi'nde geniş bir operasyon alanına sahip olan Google, bölge ekonomisinin işleyişinde büyük rol oynuyor. Google bölge ekonomisindeki konumunu artırmak adına yaptığı son girişimle San Francisco merkezli 14 bin metrekarelik özel bir alan satın aldı. 

Şirketin yeni alanda; geliştiricilerin kendi programlarına katılımını artırmak, "diğer" olarak belirtilen farklı alanlarda vermesi beklenen hizmetlere odaklanacağı belirtiliyor. 

 

Google yeni özel alanında ne yapacak?

Google'ın özel alan kapsamındaki henüz belli olmayan planları hakkında çeşitli iddialar gündeme geliyor.

Google'ın özel alanda yapacağı çalışmalara ilişkin ilk iddia, CodeLabs servisi bünyesinde uzay çalışmalarını olabileceği iddia ediliyor.

Uzmanlar alanın, teknik sohbetler, tasarım tercihleri gibi Google Geliştirici Topluluğu'nun toplantılarına da ev sahipliği yapabileceğini belirtiyorlar.

Mevcut alana ilişkin en büyük iddialar ise şirketin 50 bin dolar serbest fon sağladığı Launchpad Hızlandırıcı Programı'nı tesiste sürdüreceği yönünde.

Google'ın Launchpad Hızlandırı Programı'nı; Brezilya, Hindistan, Meksikagibi ülkelerdeki çalışmalara yönelik olarak gerçekleştireceği ifade ediliyordu. 

Bir yıldan az bir süredir faaliyet veren programa, gelecek süreçte şirketin büyük yatırımlar yapabileceği Engadget'taki haberde yer aldı.

Google'ın yeni özel tesisine ilişkin detaylı açıklamaları önümüzdeki haftalarda yapması bekleniyor.