Google Pixel 3 ve XL çıkmasına rağmen aşağı yukarı fiyat aralığını koruyan Google Pixel 2’den Google Pixel 3’e geçiş yapılmalı mı?

Google Pixel 3 ve XL modelleri, bu ekstra 150 dolarlık farkın hakkını verebilen cihazlar mı? İşte detaylar...

Google Pixel 2 için gelmeyecek Pixel 3 özellikleri

Night Sight

Pixel 2 ve 2 XL’deki HDR + teknolojisi, çerçevenin parlak noktaları ve gölgeleri boyunca eşit dağıtılmış ışıklandırma elde etmek için farklı pozlamalarla 9 kareyekadar çeker ve birleştirir.

Google, kullandığı makine öğrenimi tabanlı yapay zekası sayesinde otomatik beyaz dengesini koruma özelliği ile neon ışık dengesini sabit tutarak net görüntüler elde edebiliyor. Bununla birlikte Pixel 2, 1/15 saniyede 9 kare enstantene hızı ile çekim yapabilmekte.

Pixel 3 ve 3 XL, düşük ışık fotoğrafçılığına yeni bir yaklaşım getiriyor. Night Sight yani türkçe ismiyle gece görüşü modu, flaş olmadan düşük ışıkta bile parazitsiz ve kaliteli görüntüler çıkarabiliyor.

Playground

Google’ın geçtiğimiz yıllarda Pixel ve Pixel 2’ye özel olarak tanıttığı bir özellik olan AR Stickers artık Google Playground ismi ile karşımızda. Yeni ismi, bu özellik hakkında ipuçları veriyor aslında.

Aşağıdaki tanıtım videosunda da görebileceğiniz gibi kameraya eklediğiniz Playmoji’ler sizin duruşunuza ve yaptıklarınıza göre hareket edebiliyor. Hatta ve hatta sizinle gerçek zamanlı etkileşim içerisinde kalarak güzel fotoğraflar ve videolar elde etmenizi sağlıyor.

Duplex

Duplex özelliği beta olarak tanıtılmıştı fakat hangi cihazlar ile uyumlu olacağı konusunda bilgi verilmemişti. Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL cihazlarına sunulacak olan bu özellik, hayatımızı kolaylaştıracak önemli özellikler arasına girdi.

Google Asistant bu özellik sayesinde akşam yemeği, sinema ve tiyatro gibi planlarınız için sizin adınıza rezervasyon yapabilecek. Bu özellik konusunda büyük soru işaretleri olsa da nasıl çalışacağı merak konusu.

Call Screen

Pixel, Pixel 2 ve Pixel 2 XL gibi cihazlara sunulmayacak en önemli özelliklerden birisi de Call Screen türkçe karşılığı ile Çağrı Ekranı özelliğidir. Adından da anlaşılacağı gibi, sizin için robocall’lar ile aramalarınızı yönetecek ve konuşmaya değip değmeyeceğini bildirecektir.(Shiftdelete)