Saf Android kullanmayı seven kullanıcıların öncelikli tercihi olan Pixel telefonların, daha uygun fiyatlı modeli ile kullanıcı kitlesi genişletilmek isteniyor gibi duruyor.

Google, ilk defa uygun fiyatlı bir Pixel modeli çıkarmak için hazırlanıyor. Daha önce, saf android deneyimini uygun fiyata sunabilmek adına, Android One programı başlatan Google, yeni hamlesiyle, tüm kontrolü kendinde toplamak istiyor olabilir.

Yeni sızıntı ile Pixel 3 Lite, canlı şekilde görüntülendi ve iPhone X ve iPhone XRile yan yana konarak kıyaslandı.

Sızdırılan görüntüye baktığımızda, aşağı yukarı 5.3-5.5 boyutunda bir ekran dikkatimizi çekiyor. Standart Pixel 3 tasarım özelliklerini de üzerinde bulunduran lite sürüm, ekran çerçevelerine bakıldığında, çerçeveler Pixel 3’den daha ince bir yapıya sahip olsa da, günümüzün çerçevesiz ekran modasından hayli uzakta.

Bir başka sızdırılan görüntüye bakıldığında ise 3.5 mm kulaklık girişinin bulunduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Hala bazı kullanıcı için, kulaklık girişi, telefon seçiminde büyük önem taşımakta.

İşlemci ve diğer performans detaylarına bakıldığında, paylaşılan bilgilere göre Snapdragon 670 kullanılacak. 4 GB RAM kullanılması beklenen modelin kamera bilgileri ile detaylı bilgiler paylaşılmamış olsa da, kamerası ile çekilmiş bazı görüntüler paylaşılmış.

Fiyat konusunda kesin bilgiler, tahmin edebileceğiniz üzere mevcut olmasa da 400-500 dolar civarında bir fiyatla çıkması muhtemel.(Shiftdelete)