Google’ın yeni işletim sistemi Android P‘yi 20 Ağustos’ta yayınlanması beklenirken, Pixel 3 serisi yaklaşık iki ay sonra tanıtılacak.

Buna rağmen Pixel 3 ve Pixel 3 XL’ın Android P ile kutudan çıkan ilk amiral gemisi olma ihtimali halen yüksek. Sızıntılar sayesinde tasarımı gözler önüne serilen cihaz, bu kez performans testi ile Geekbench veritabanına dahil oldu.

Google Pixel 3 XL performans testinde – Geekbench!

Geekbench kayıtları telefonun beklenilen birçok özelliğini doğruluyor. Cihazın bu yıl amiral gemilerinin vazgeçilmezi olan Snapdragon 845 işlemciden güç aldığı görülüyor. Android P ile çalışan Pixel 3 XL modelinde 4 GB RAM yer alıyor.

Cihazın tek çekirdek testinden 2400, çoklu çekirdek testinden ise 8359 puan aldığı görülüyor. Bu sonuçlar iyi olsa da, beklendiği kadar etkileyici değil.

Zira, aynı işlemciyi 4 GB RAM yerine 6 GB RAM ile bir araya getiren Galaxy Note 9, tek çekirdek testinden 2411, çoklu çekirdek testinden ise 8712 puan alıyor.

Tabi, unutulmaması gereken önemli bir detay var. Pixel 3 XL henüz geliştirme aşamasında olan bir akıllı telefon. Bu nedenle cihaz satışa sunulana kadar yapılan yazılımsal optimizasyonlar, test sonuçlarının yükselmesini sağlayabilir.