TEKNOLOJİ GÜNDEM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Google, çalışma etiğine dair aylarca süren eleştirilerin ardından taciz, ayrımcılık ve kişisel bilgileri ifşalama ile ilgili yeni bir yönerge yayınladı.

CEO Sundar Pichai geçtiğimiz hafta şirket çapında bir e-postada yeni politikalar açıkladı, CNBC tarafından görülen mesajın bir kopyasına göre, saygılı bir çalışma ortamını güçlendirmek istedikleri belirtiliyor.

Google'ın özellikle açık ve iletişimsel bir işgücüne sahip olduğu uzun zamandır biliniyor. Çalışanların, hem işle ilgili hem de diğer konuları tartışmak için kullandıkları yüzlerce iç e-posta ve forumlar bulunuyor. Bu iç platformlar, geçtiğimiz yıl, üst düzey pozisyonlardaki kadın sayısının az olmasını kadınlarla erkekler arasındaki biyolojik farklara bağlayan bir Google mühendisi olan James Damore'un işten çıkarılmasından sonra kamuya açık hale getirildi, dahili haberleşmenin ekran görüntüleri basına sızdırıldı ve çalışanların şirket içinde ve dışında tacizle karşı karşıya kaldıkları görüldü.

Google’ın yeni yönergelerinin, özellikle kişisel bilgileri izinsiz olarak kullanma ve kişinin iletişim bilgilerini ifşa etme durumuyla doğrudan ilgili olduğu belirtildi.

Google'ın yeni kurallarını eleştiren bir çalışan Dan Pittman, CNBC’ye verdiği demeçte Google'ın tüm bakış açılarına saygılı olmak adına çok "tarafsız" bir tutum sergilediğinn altını çizdi.

Pittman “Umarım bu durum sayesinde bir iyileşme olur ancak hoşgörüyü talep ederken yapılan hoşgörüsüzlüklere de saygı gösterilirse bu yönergenin başarılı olacağına inanmıyorum. " diye belirtti.