Kadınların Instagram'da çıplak fotoğraflar paylaşmasına yardım eden bir uygulama, Apple App Store ve Google Play Store tarafından reddedildi.

'Nood' adlı uygulama, model Melina DiMarco tarafından tasarlandı. Uygulama, kullanıcıların müstehcen fotoğraflarının (Instagram için) sakıncalı kısımlarını kapayabilmeleri için küçük sticker'lar sağlıyor. Fotoğraf merkezli sosyal paylaşım ağı hizmeti son zamanlarda "şiddet içeren, çıplak, kısmen çıplak ... pornografik veya cinsel açıdan çağrıştırıcı fotoğraflar" üzerine sansür uyguluyor. DiMarco "Bir kadın ve model olarak neden özgürce vücudumun fotoğraflarını erkek meslektaşlarımla aynı şekilde paylaşamadığımı anlamıyorum" diyor. DiMarco, Nood ile Instagram'ın kurallarını aşmayı amaçlıyor.

Ancak görünüşe bakılırsa DiMarco'nun istediğini elde etmesi çok kolay değil. Ona göre kadın vücudunu sticker'larla bile olsa bu şekilde sansürlemek, onu daha çok cinsel bir objeye çeviriyor.

Apple, savunmasında Nood'un "pek çok kullanıcıyı rahatsız edecek ve saldırgan bulacağı içeriği barındırdığını" belirtti, Google ise "cinsel içerik barındıran veya bunları teşvik eden uygulamalara izin vermediğini" söyledi.

DiMarco bu açıklamaların son derece "iki yüzlü" olduğunu düşündüğünü söyledi ve ekledi: "İki mağazaya da baktığınızda, kadınları cinselleştiren bir çok uygulama olduğunu göreceksiniz. Eğer bu uygulamalara izin veriliyorsa, minimalist biçimde çizilmiş vücut sticker'larına da izin verilmeli. Kadınlar kendi istedikleri gibi bedenlerini temsil etmeyi hak ediyor ve tıpkı herhangi bir erkeğin yapabileceği gibi, göğüslerini göstermeyi hak ediyorlar. Bu uygulamayı yasaklayarak kadınların vücutlarını olumlu bir şekilde temsil etme hakkını ellerinden alıyorlar."