Uygulama mağazalarındaki kötü niyetli yazılımlar, kişi ve kurumların veri gizliliğini tehlikeye sokuyor. Özellikle Android platformu, çok sayıda saldırgan uygulamaya sahip ve bu zararlı uygulamaları telefonunuza yüklediğinizde, cihazınız saldırganların erişimine açık hale geliyor.

Google, 2017 boyunca 700.000'den fazla zararlı uygulamanın silindiğini açıkladı. Ayrıca 100.000'i aşkın da geliştirici, Play Store'un portföyünden çıkarılmış durumda. Yine Google'ın paylaştığı verilere göre, bir önceki yıla nazaran 2017'de kötü niyetli yazılımlarda %70'e varan bir artış yaşandı.

Zararlı uygulamalar Play Store'a nasıl giriyor?

Bu zararlı uygulamaların pek çoğu, "taklitçi" olarak nitelendirilen yöntemle Play Store'a sızdığı belirtildi. Farklı geliştiricilerin kimliğine bürünmek ve taklit uygulamalar geliştirmek gibi yöntemler ile Play Store aldatıldı.

Google'ın bir diğer kırmızı alarmı da malware yazılımlar. Kimlik avı, dolandırıcılık ve truva atı gibi uygulamaları bu kategoride değerlendiren Google, bu noktada önleyici olabilmek için yatırımlarına devam ediyor.