TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Google altyapısını virüsün etkisinden korumak için kesenin ağzını açtı. Korona virüs salgınının en yüksek olduğu dönemde sözleşmeleri sona ermesi gereken Google'ın geçici personelinin sözleşmeleri 60 gün daha uzatılacak.

CNBC’nin edindiği bilgilere göre, Google, COVID-19 salgınının en yüksek döneminde sözleşmeleri sona ermesi planlanan çalışanların iş akdinin otomatik olarak iki ay uzatılacağını açıkladı. Açıklamanın bulunduğu şirket dokümanında “Normal zamanlarda birçok geçici görev bir yıllık çalışmanın sonrasında uzatılır, bu prosedür devam edecek. Bununla beraber bu beklenmedik zamanlar içerisinde iş gücümüzü desteklemek amacıyla 20 Mart 2020’den 15 Mayıs 2020’ye kadar anlaşması bitecek olan tüm sözleşeli çalışanlarımızın görevleri anlaşmanın biteceği süreden itibaren otomatik olarak 60 gün uzatılmıştır” ifadeleri dikkat çekti. Dokümanda bu 60 günlük sürenin yasal sınır olduğu ibarelerine de yer verildi.

Bu son tedbirler, Alphabet'in çalışanlarını korona virüs salgını sırasında Google'ın küresel altyapısını çalıştırmak için motive olmaya teşvik etmesi üzerine geldi. Ayrıca, şirketin salgın ortamında daha iyi muamele görmek için dilekçe veren sözleşmeli çalışanların baskısıyla karşı karşıya olduğu bir süreç de yaşanıyordu. Google'ın 300.000 kişilik işgücünün yarısından fazlası sözleşmeli personeller tarafından gerçekleştiriliyor.