I/O 2016 etkinliğinde Googel'ın yeni mesajlaşma uygulaması Allo resmi olarak duyurdu.

Google Allo, içerisinde Google Assistan ile beraber geliyor ve güvenilirliği ile öne çıkıyor.

Google Allo Özellikleri
Bu uygulamanın şirketin bir diğer mesajlaşma uygulaması olan Hangouts'un yerini alacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Allo, Google'ın yeni iletişim anlayışının bir ürünü.

Oldukça sade ve yenilikçi bir arayüzü sahip olan Allo, diğer mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi emoji gibi farklı iletişim yollarını destekliyor.

Allo'ya bağlanmak için telefon numaranız veya Google hesabınızla giriş yapıyorsunuz. Uygulamada diğer mesajlaşma uygulamalarında gördüğümüz temel işlevlerin hepsi bulunuyor.

Ancak uygulamada yer alan bazı sticker'ların özel olarak tasarlandığını belirtelim.

İstediğiniz sorun, anında cevap alın!
Allo'nun bir diğer önemli özelliği de yazımızın başında da söylediğimiz gibi içerisinde Google Asistan ile beraber gelmesi.

Bu sayede direk olarak Allo'ya soru sorarak örneğin yakınınızdaki restoranları sorabiliyor ve anında cevap alabiliyorsunuz.

Diğer chat botlarına göre çok daha akıllı olduğu söylenen bu asistan ile birçok farklı konuda "sohbet" edebiliyor ve bilgi alabilliyorsunuz.


Örneğin Real Madrid'in son maçının kaç kaç bittiğini bu asistana sorabilirsiniz.

Bir başka örnek de asistana Cristiano Ronaldo'nun en iyi hareketlerini sorduğunuza size bu hareketlerden derlenmiş bir YouTube videosu gönderiliyor.

Son olarak Allo'da yapılan tüm konuşmaların şifrelendiğini ve bu nedenle çok güvenli olduğunu belirtelim.

Google Allo uygulaması bu yaz, hem iOS hem Android için yayında olacak.