Silikon Vadisi'nin teknoloji devi şirket, tekelcilik karşıtı düzenlemeleri uygulayan Komisyonun kestiği cezayı ödedi. Ancak Google bugünkü duruşmada AB'nin 'Google Alışveriş' olarak bilinen kararını 'adaletsiz ve asılsız' olmakla suçlamaya hazırlanıyor.

Google yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonunu 2017 yılındaki 'Google Alışveriş' kararını temyize götürüyoruz çünkü bu karar yasalara, gerçeklere ve ekonomilere göre yanlış." dedi. Google, "Alışveriş reklamları insanlara aradıkları ürünleri her zaman kolayca ve çabuk bulmalarında ve tedarikçilere potansiyel müşterilerine ulaşmada yardımcı oldu." diyerek kendini savundu.

Dava, AB ve Google için uzun sürmesi beklenen mahkeme sürecini başlatacak. ABD'li şirket Avrupa Birliği'nin kestiği iki cezayı daha Lüksemburg'da temyize götürecek.

AB ve Google arasındaki çatışma, Brüksel'in 2010 yılında arama motoru hakkında ortaya atılan iddiaları mercek altına almasıyla başlamıştı. Google'ın fiyat karşılaştırması için kullanılan 'Alışveriş' uygulamasında haksız rekabete yol açabilecek usulsüzlük yaptığı öne sürülmüştü.