Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi toplantısı için Hollanda’nın Lahey kentine hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. Gül, Twitter'ın kapatılması ve dinleme iddilarıyla ilgili konuştu.

İşte Gül'ün o açıklamaları:

Twitter kapandı dediniz ama kapanmadı gördüğünüz gibi. Kullananların sayısı iki kat arttı. Zaman zaman bu tip platformlarla sorun çıkabiliyor.Aslında problem çıkmadan iyi kanallar kurlup, problemler çözülebilir.Bu noktada biraz eksikliğimiz var.

Biliyorsunuz Twitter, Facebook gibi şirketlerle görüşmeler yapmıştım. Bu sıkıntılar ortaya çıkınca arkadaşlarıma talimat verdi. Bu tatsız durumun bir an önce bitmesi için görüşmeler yaptılar. Onlardan da en üst düzeyde karşılık verdi.Bunlar hoş olmayan durumlar kısa sürede giderilecek.

DİNLEME İDDİALARI

Ortaya çıkan durum şunu gösteriyor ki bazı devlet adamları kendi başlarına birçok dinleme yapmışlar. Bunların hepsi suç.Bu tip kanunsuzluk yapanlar kanun çerçevesinde yargılanlamı. Benimle ilgili de 'ihtimal dışı' diyemem. Çünkü teknolojinin geldiği noktada bunları tamamen engellemek mümkün değil. Ama şunu söylemek isterim ki bu konularla ilgili herhangi bir kaygım veya herhangi bir korkum söz konusu değildir.