Twitter’ın güvenlik araştırmacısı Charlie Miller ve IOActive’den güvenlik uzmanı Chris Valasek, DefCon bilgisayar güvenliği konferansında otomobillerin bu şekilde kontrolünün ele geçirebileceğini uygulamalı olarak gösterdi.
İnternet kolaylaştırıyor
Araştırmacılar, bir aracı kontrol etmek için bir sürücünün becerilerini tamamen kullanılamaz hale getirdiler. Bir tık’la frenler kullanılamaz hale getiriliyor, direksiyon hakimiyeti bitiriliyor... Demo hibrid otomobil üzerinde yapıldı ancak uzmanlar pek çok modern aracın bu konuda hassas olduğunu düşünüyor.
Miller, modern araçların içlerinde ortalama 10-40 arasında bilgisayar bulundurduğunu belirterek, “Bunlardan biri riske girdiğinde aracın güvenliği azalıyor. Otomobillerin internet bağlantısı arttıkça her şey hacker’lar için daha kolay hale gelecek” dedi.
Uzmanlar, konutların otomobillerden daha fazla risk altında olduğunu iddia ediyor. Eğer hırsızlar, maymuncuk ve levyelerini laptop ve kablosuz internet tarayıcılarında kullanırlarsa ev sahiplerinin işi zor olacak. Örneğin, kablosuz internet özelliği olan ön kapı kilidi, teknik yetenekleri olan hırsızlara kapıyı açabilir.