İnternette sunduğu güvenlik çözümleri ile başarı grafiğini her geçen gün yükselten Comodo’nun  Mühendislikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Egemen Taş,  siber güvenliğe yaptığı önemli katkılardan dolayı “Turkof America” dergisi tarafından “40 yaş altı en etkin 40 isim” arasına seçildi.

Amerika’da iş dünyasına yönelik İngilizce olarak yayınlanan ilk ve tek Türk iş dergisi olan “TurkofAmerica”;  Amerika’nın 40 yaş altı en etkin 40 ismini belirledi. Başarılı gençler, ödüllerini “TOA Awards Gala” adıyla düzenlenen gecede alırken, organizasyonun ana sponsorluklarını Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK), DEIK ve New York merkezli “Turkish Philanthropy Fund” üstlendi. Daha önce Amerika’nın “En Etkin 50 İsmi”ni ve “En Etkin 30 Türk-Amerikan Kadını”nı seçen “TurkofAmerica”;   Dergisi’nin listede yer verdiği isimler California’dan New York’a farklı 7 eyalette yaşıyor ve bankacılıktan spora, yazılım mühendisliğinden sanata kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyorlar.

Egemen Taş, törende yaptığı konuşmada “Buradaki 40 kişinin eminim yapılmamış işler listesinde birçok başlık vardır. Bir tane daha ekleyelim. Önümüzdeki 10 sene içerisinde, her birimiz en az 1 milyar dolar etmeliyiz. 2027 ye kadar toplam değerimiz 40 milyar dolar etmeli” diyerek yeni bir hedef koydu.

Hackerların baş ağrısı

Geçtiğimiz hafta Wikileaks’in yayınladığı CIA’den sızdırılan binlerce belge arasında göze çarpan bir belge de dünyanın önde gelen hackerlarının Comodo Internet Güvenliğini “baş ağrısı” olarak tanımlamasıydı.  Bu güvenlik yazılımlarının baş mühendisi Egemen Taş, 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Taş, 2005 yılında Comodo bünyesine katılarak bu tarihten itibaren Yazılım Projeleri Müdürü, Yazılım Geliştirme ve Masaüstü Güvenlik Ürünleri Yöneticisi ve Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonlarında görev yaptı. Comodo bünyesinden birçok başarılı projeye imza atan Taş, 2015 Temmuz ayından bu yana Comodo Mühendislikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.