İnsanların akıllı telefonlarını düşürüp kılmaları başlarına sıklıkla gelen bir olaydır. Philip Frenzel adlı bir Alman mühendislik öğrencisi bu tür olayların yaratabileceği sıkıntılara çözüm sunacak ilginç bir yöntem geliştirdi. Böylelikle insanlar hem zamandan ve paradan tasarruf edebilir, hem de gereksiz sıkıntılardan kurtulabilir.

Frenzel bir mobil hava yastığı gibi işleyen bir kılıf tasarladı. Söz konusu kılıf, telefonunuzun düşmekte olduğunu algılıyor, bünyesinde barındırdığı metal çatalları açarak telefona zarar gelmesini önlüyor.

Almanya’da Aalen Üniversitesi’nde eğitim görmekte olan Frenzel, bu mobil hava yastığı projesiyle Alman Mekatronik Kulübü’nden ödül almaya hak kazandı. Alman yayın organı Preview Online‘ın haberine göre, aynı üniversitedeki bir başa öğrenci Peter Mayer ile, bu ay içinde bu cihazı Kickstarter’dan fonlamaya başlayacak.

Eğer bu ürün veya daha da iyileştirilmiş tasarıma sahip olan bir benzeri piyasaya gerçekten sürülürse, insanların telefonlarını tamir ettirmek veya yeni cihazlar satın almak için yaptıkları harcamalarda büyük tasarruf sağlamalarını mümkün kılabilir. Çatlak ekranların devri tahmin ettiğimizden daha erken zamanda son bulabilir. Kaynak: www.Teknoblog.com