Alanlarının güçlü isimleri DJI ve Hasselblad ortak yapımı platform; DJI M600 Pro Drone, Ronin-MX Gimbal ve Hasselblad H6D-100c Kameradan oluşuyor. Böyle bir duyurunun yapılması ise pek de şaşırtıcı olmadı diyebiliriz. Bunun sebebiyse DJI tarafından bu yılın başlarında Hasselblad’ın çoğunluk hissesinin elde edilmiş olması.

Ek olarak, bu havadan görüntüleme platformu aslında büyük yenilikler veya farklılıklar ortaya koymuyor. Maliyet kısmını hesaba katmazsak, isteyen herkes kurulumdaki her bir bileşeni ayrı ayrı satın alarak bir araya getirebilir ve bu platformu kendisi oluşturabilir. İki şirketin oluşturduğu bu platformun tek bir paket olarak satılacak olması ise, belki de daha az maliyet anlamına gelebilir ancak şimdilik herhangi bir fiyat bilgisi verilmiş değil.

17-04/26/dji-hasselblad-havadan-goruntuleme-002.jpg

Her bir bileşenin fiyatları ise ayrı ayrı el yakan cinsten. H6D-100c 33 bin dolar, M600 Pro 5 bin dolar, Ronin-MX ise bin 600 dolarlık fiyata sahip. Toplamdaysa yaklaşık 40 bin dolar yani 145 bin TL gibi uçuk bir fiyat ortaya çıkıyor.

Bu yılın üçüncü çeyreği içerisinde satışa sunulacak ve profesyonel fotoğrafçılar, endüstri, reklam ile bilimsel uygulamalarda kullanımı hedeflenen platform, bakalım beklediği ilgiyi görebilecek mi?