Microsoft şirketi, Outlook, Hotmail ve diğer canlı servisleri için aktif olarak kullanılmayan e-posta hesaplarının geri dönüşümünü gerçekleştirmeye başladı.
Alman websitesi Webwereld'in hazırladığı rapora göre, yazılım devi Microsoft'ın kullanıcılarına onaylattığı servis sözleşmesinde, Outlook, Hotmail yada Windows Live ID hesaplarını aktif tutabilmek için belirli aralıklarla giriş yapılması gerektiği belirtiliyor. Servis sözleşmesinde kullanıcıların Microsoft hesaplarına 270 gün içerisinde en az 1 kere girmeleri gerektiği ve 270 günde en az 1 kere giriş yapılmadığı taktirde Microsoft servislerine erişiminizin iptal edilebileceği yazıyor. Ayrıca hesabınıza ilişkin verilerde Microsoft sunucularından tamamen siliyor.
Sözleşmede hesapların net olarak ne zaman geri dönüştürüleceği yazmasa da, Microsoft'a yöneltilen sorulara karşılık olarak şirket yetkilileri 360 günlük süreyi onayladı. Buna göre sistem aktif olmayan hesaplarınızı tespit ettikten sonra geri dönüştürme işlemini 360 günlük süreden sonra gerçekleştiriyor ve tekrar kullanıma açıyor. Almak istediğiniz fakat dolu olan mail hesaplarının aktif olarak kullanılmadığına eminseniz yaklaşık 2 yıllık bir süre sonunda elde edebileceksiniz.
Geçtiğimiz aylarda e-posta hesaplarının geri dönüşümünü gerçekleştireceğini açıklayan Yahoo, kullanıcılarını bu konu hakkında uyarmıştı.
Google'a baktığımızda ise, Google kullanıcı hesaplarının hiçbir zaman geri dönüştürülemeyeceği Google sözleşmesinde yer alıyor. Google hesapları yıllarca kullanılmasa bile, aynı kullanıcını ismine sahip yeni bir hesap açılamayacağı şuan için kesin. Fakat ilerleyen dönemlerde Google'da Yahoo ve Microsoft'a katılır mı hep birlikte göreceğiz.