Polis, şüphelilerin yakalanmamak için PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) isimli oyun üzerinden sesli görüşmeler yaptığını belirledi. İstanbul, Ankara, İzmir, Afyonkarahisar, Bursa, Edirne, Bolu ve Antalya’da 24 kişi yakalanırken, şüphelilerde ele geçen 54 bin lirayla 1 milyon 200 bin lira değerindeki sanal paraya el konuldu.

Hukuk öğretiyordu

Zanlılardan 6’sı tutuklandı, 7’si  adli kontrol, 9’u yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak bırakıldı. Şüpheliler ifadelerinde kripto para şirketinde çalışan Nihat K.’nin ağabeyinin arkadaşı E.D.’nin Çiftlik Bank benzeri bir saadet zincirinde büyük paralar kaybettiğini, E.D.’nin Nihat K.’ya ulaşarak kripto para vurgunu yapacakları bir plandan bahsettiği, ortak olması için teklifte bulunduğu ve şirketteki hesaplar üzerinde yetkisi bulunan Nihat K.’nın da  teklifi kabul ettiğini söyledi.

Şirket hesabındaki paraların Nihat K. yardımıyla Ukrayna’daki hesaplara aktarıldığı, ancak hesaplardan çalınan 1 milyon TL değerindeki sanal paranın bozdurma işlemi sırasında şebekenin yakayı ele verdiği öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan bir isim ise dikkati çekti. Şebekeye hesap temin etme ve yönlendirme suçlamasıyla gözaltına alınan ve mahkemece adli kontrol kararıyla serbest kalan H.Ö.D.’nin, İstanbul’daki hakim ve savcılara seminer verilen özel bir dershanede akademisyen olarak çalıştığı, hakim ve savcılara bilişim hukuku üzerine seminerler verdiği öğrenildi.(Milliyet/Ferit Zengin)

Bitcoin hesaplarını boşaltan şebekeye operasyon