Horizon Zero Dawn, 2017 yılında piyasaya çıkmıştı. Aksiyon RPG türü olan bu oyun, oyunculara adeta görsel şölen sunuyordu. Oyun, grafikleriyle ve görsel detaylarıyla sadece PlayStation 4 için yapılmış oyunların arasında sağlam bir yer edinmeyi başarmıştı. Hayranları tarafından en çok merak edilen şey ise ikinci bir oyunun gelip gelmeyeceğiydi. 

PlayStation cephesinin en önemli oyunlarından olan The Last of Us Part II ve Ghost of Tsushima gibi oyunların geleceğinin duyurulmasıyla birlikte yeni bir önemli oyunun da geleceği doğrulanmış olabilir. Bu oyun tabii ki de Horizon Zero Dawn 2. Guerilla Games'in açtığı, Horizon için çalışabilecek bir eleman aradıkları iş ilanı sayesinde oyunun geleceği yönündeki ihtimaller arttı. Belki de kısa bir süre içerisinde oyunun geleceği doğrulanabilir.

Horizon Zero Dawn'ın konusu:

Horizon Zero Dawn'ın bir devam oyununun gelmesi fikri çokta şaşırtıcı bir fikir olarak nitelendirilemez. Özellikle ilk oyununun eleştirmenler tarafından tam not aldığı ve 2017'de piyasaya çıkmasının ardından toplamda 10 milyon satıldığı göz önünde bulundurulduğu zaman, bir devam oyununun gelmesi muhtemel gibi gözüküyordu. PlayStation 5, 2020 yılının yaz aylarının sonlarına doğru piyasaya sürülecek ve belki de bu oyun Sony'nin elini güçlendirecek oyunlardan biri olacak.

PlayStation 5'in çıkış tarihi yaklaştıkça Sony Worldwide Studios'un tanıttığı oyunların sayısı da artacak. Horizon Zero Dawn 2 de bu tanıtılan oyunlardan biri olursa oyunun bir devam oyunu mu olacağı yoksa nesiller arası bir oyun mu olacağı ortaya çıkacak. Şu anda ise oyunla ilgili net bir bilgi bulunmuyor. 

Horizon Zero Dawn, üst düzey makinelerin dünyada dolaştığı ve insanların daha ilkel bir yaşama dönmelerini konu alıyor. O dönem içerisinde yaşayan insanlar, genellikle geliştirilmiş yaylar yardımıyla dünyada dolaşmakta olan makineleri avlıyorlar. Aloy adındaki genç bir kadın ise dünya hakkında daha çok şey öğrenmek için yolculuğa çıkıyor.

Aloy'un keşfettikleri hem insanlığın geçmişini aydınlatıyor hem de gelecekte olacakları anlamanın kapısını açıyor. İnsanlar ise ilkel kabilelere bölünmüş durumda yaşamlarını sürdürüyor. Aloy'un yolu bu kabilelerden bazılarıyla kesişiyor. İkinci oyun ise bu hikâyenin devamını anlatabilir.