Mobil Dünya Kongresi etkinliğinin başlamasına sayılı günler kala, akıllı telefon üreticilerinin geliştirdiği ürünler ortaya çıkan sızıntılar ile boy göstermeye devam ederken, HTC cephesinde uzun süredir büyük bir sessizlik hakim.

Şirketin mobil departmanının Google’a satılmasının üzerinden bir aydan daha kısa bir süre geçerken, HTC’nin Akıllı Telefon ve Bağlı Cihazlar Birimi Başkanlığı görevini yürüten Chialin Chang istifa ettiğini açıkladı.

Şirkete 2012 yılında katılan yöneticinin istifası, sürekli kan kaybetmeye devam eden HTC cephesinde işlerin düzelmediğine işaret ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, yöneticinin kişisel nedenlerden dolayı istifa ettiği açıklandı.

HTC yetkilileri konu ile ilgili açıklamalarında, Chialin Chang’ın istifasını doğruladı. Son altı yıllık dönemde şirkete sağladığı katkılar için Chang’a teşekkür eden HTC yetkilileri, çalışmalarında başarılar dileyerek açıklamalarını bitirdiler.

Chang’ın koltuğuna kimin geçeceği bilinmezken, gelirleri son 13 yıllık dönemin en düşük seviyesine ulaşan HTC, geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapor ile 2017 yılı gelirlerinin 2016 yılına kıyasla yüzde 27 düşük olduğunu açıklamıştı.