Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olma hedefi ile çalışmalarına devam eden Huawei, geçtiğimiz aylarda artan akıllı telefon sevkiyatı ile Apple’ı geride bırakarak ikinci sıraya yerleşmeyi başarmıştı.

Huawei, Apple’ı bir kez daha geride bıraktı!

Global anlamda her geçen gün satış rakamlarını daha da artıran teknoloji devi, bilindiği üzere 200 milyondan fazla akıllı telefon sattığını duyurmuştu.

Söz konusu bu durum ile ilgili Nikkei Asian Review tarafınca paylaşılan verilere göre, Çinli firma Apple’ı bir kez kadar geride bırakarak ilk kez bir yılı ikinci sırada tamamlamayı başardı.

Nikkei Asian Review verilerine bakacak olursak, Huawei’nin 2017 yılında 153 milyon adet akıllı telefon satışı yaparak listenin üçüncü sırasında yer aldığı görülüyor.

2018 yılında ise P20 ve Mate 20 modelleriyle tabiri caizse büyük bir sıçramaya imza atan teknoloji devi, satış rakamlarını yüzde 30’luk bir oranla artırmayı başardı. Böylece 200 milyon adetten fazla akıllı telefon satan Çinli üretici, ilk kez bir yılı ikinci sırada tamamladı.

International Data Corp. (IDC) verilerine göreyse Çinli dev, 2017 yılında küresel akıllı telefon pazarının yüzde 10.4‘üne sahip olduğu belirtiliyor. Bu yıl ise, söz konusu bu oranı daha da artıran şirket, küresel anlamda Apple’ı geride bırakarak liderliğe bir adım daha yaklaştı.

2019’a Huawei ve Samsung rekabeti damga vuracak!

Tüm bunları göz önünde bulunduracak olursak, 2019 Huawei ve Samsung için oldukça çekişmeli bir yıl olacak. 2019 yılında birçok nedenden dolayı karşı karşıya gelecek olan ikilinin arasındaki rekabetin 2019’da daha da kızışacağı görülüyor.

Bahsi geçen bu nedenlerden biri ise katlanabilir telefonlar olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere Samsung, Kasım ayında düzenlemiş olduğu Geliştiriciler Konferansı‘nda katlanabilir telefon modelini ilk defa gözler önüne sermişti.

Akıllı telefon pazarına bambaşka bir devri başlatmayı hedefleyen teknoloji devi, bir aksilik olmazsa 2019 Temmuz’a kadar söz konusu telefonunu resmi olarak piyasaya sunmak istiyor.

unun haricinde ise Huawei’de söz konusu katlanabilir telefon modeli üzerinde yoğun çalışmalar yürütüyor. Samsung her ne kadar sürpriz bir şekilde katlanabilir telefon modelini bir ön izleme yapmış olsa da, MWC 2019 etkinliğinde Huawei’den de benzer bir sürpriz gelmesi tahmin ediliyor.

Kısacası, 2019 yılında iki teknoloji devinin katlanabilir telefon modellerinin rekabetine de şahit olacağız. Akıllı telefon pazarına yepyeni bir heyecan getirecek olan ikilinin sonrasında ise Xiaomi ve LG gibi dev şirketlerinde katlanabilir telefon modellerini piyasaya sunacaklarını da belirtmekte fayda var.(Shiftdelete)