Apple yetkilileri dün yapmış oldukları açıklama ile birlikte geçen yıla oranla mobil cihaz satışlarında yüzde 7'lik bir artışın gerçekleştiğini kamuoyuna duyurmuştu.

Huawei, 2017 yılında elde etmiş olduğu akıllı telefon satışlarıyla Apple'ı yakında takip ediyor. Teknoloji devinin hızla yükselişi, Apple'ı yerinden edeceğe benziyor!

Huawei, Apple'ı yakından takip ediyor!
Yayınlanan rapora göre Huawei 2017 yılında sattığı telefonlarla birlikte Apple'ı 3 milyon cihaz gerisinden takip ediyor. Analizcilere göre bu yükseliş, Apple'ı yerinden edecek.

17-08/03/huawei-akilli-telefon-satislari-sdn.jpgYukarıda yer alan istatistiklere bakacak olursak, Apple'ın bu yıl içerisinde tam olarak 41 milyon akıllı telefon sattığını görmekteyiz. Ancak geçen yıla oranla yüzde 20'lik bir artış sergileyen Huawei tamı tamına 38 milyon cihaz satarak Apple'ın hemen arkasından takip ediyor.

İkincilik koltuğundan olmaya yakın olan Apple cephesi yeni stratejiler üzerinde çalışırken bir yanda da iPhone 8 ile yeniden başarılı bir satış grafiği yakalamayı hedefliyor.

Samsung cephesine bakacak olursak, her telden kullanıcıya hitap eden Teknoloji devi, bu yıl satmış olduğu 75.9 milyon adet akıllı telefonu ile lider koltuğunu bırakmayı düşünmüyor. Geçen yıla nazaran 1.9 milyon adetlik bir artış sergileyen Samsung, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Strateji Analizi Direktörü Woody Oh, Apple ile oran farkını hızlı bir şekilde kapatan Huawei'nin önümüzdeki yıllarda piyasaya sunacağı Mate 10 modeliyle de büyük bir yükseliş gerçekleştireceğini, hatta Apple'ı ikincilik bir koltuğundan edebileceğini de öne sürmekte.

Huawei P10 ve Mate 9'un Asya, Avrupa ve Afrika'da oldukça popüler olduğunu belirten strateji analizcisi, önümüzdeki aylarda Apple ile olan farkın hızlı bir şekilde kapanacağını da dile getirmekte.