GÖKHAN TAŞÇI-TEKNOLOJİGUNDEM.COM

Huawei Türkiye Genel Müdürü Zhao Gang’ın ev sahipliğinde, akıllı telefon piyasasında yükselmeye devam eden Huawei,nin   yeni modelinin lansmanı dün akşam Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Huawei’nin son modeli Acsend p7 özellikleri ile ses getireceğe benziyor.  Wodofone ile yapılan iş birliği sonucu ortaya çıkan Ascend p7’den beklentiler yüksek. P6 modeli ile kazandığı kitleyi artırarak p7 modeli ile kullanıcı kitlesini artırmayı amaçlıyor.

Zhao Gang: “Türkiye’de Marka Çalışmalarına 5 Milyon Dolar Yatırım Yapacağız”

Huawei Ascend P7’nin Türkiye’de satışa sunulmasıyla ilgili olarak düzenlenen toplantıda konuşan Huawei Türkiye Genel Müdürü Zhao Gang, şunları söyledi:
“Tasarım, görüntüleme ve bağlantı konusunda çıtayı daha da yükseğe taşıyan Huawei Ascend P7’yi Türkiye’deki tüketicilerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Huawei olarak geçtiğimiz 3 yıl boyunca yüksek nitelikli ürünler geliştirmek amacıyla ortaya koyduğumuz çabaların meyvelerini topladığımız bir döneme girdik. Piyasaya sürülen akıllı telefon adedi bazında IDC’nin 2014’ün ilk yarısı için açıkladığı sonuçlara göre dünyanın 3’üncü en büyük üreticisi haline geldik. Çin ve Batı Avrupa gibi pazarların yanı sıra, Türkiye’de de Huawei marka bilinirliğinin ve algısının her geçen gün daha da güçlendiğini gözlemliyoruz. Bu yıl Türkiye’de Huawei’nin marka bilinirliğini güçlendirmek için 5 milyon dolar kaynak ayırdık. Artık Huawei markasını hayatın içinde çok daha fazla yerde göreceksiniz.”

Vodafone, Ascend P7’yi ‘Çok Satanlar Masası’nda Ağırlıyor

Huawei Ascend P7’yi Vodafone farkıyla Türkiye’deki tüketicilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Vodafone Türkiye Kıdemli Pazarlama Müdürü Onur Yeniay, Türkiye’de ‘dijital dönüşümün lideri’ olma vizyonuyla abonelerine en yeni akıllı cihazları sunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Dünyanın 4G destekli en gelişmiş internet teknolojisine sahip telefonu Huawei Ascend P7’yi, Türkiye’de ilk kez Vodafone Çok Satanlar Masası’nda satışa sunuyoruz. Şık tasarımına ve üstün teknolojisine karşın maliyet avantajı sağlayan Huawei Ascend P7, Vodafone Çok Satanlar Masası’nda 36 aya varan taksit ve ayda 20 TL’de başlayan ödeme kolaylıklarıyla alıcılarıyla buluşuyor. Herkesi Huawei Ascend P7 ile tanışmak üzere Vodafone Cep Merkezleri’ne ve Vodafone Çok Satanlar Masası’na davet ediyoruz.”

Tasarım ve İşçilikte Yeni Bir Boyut

•5 inçlik FHD dokunmatik ekrana sahip Ascend P7, 6.5 mm inceliğiyle, dünyanın en ince 4G LTE uyumlu akıllı telefonu olarak bir rekora imza atıyor.

•Gündelik kullanımının yıpratıcı etkilerine karşı daha dayanıklı olmasını sağlamak için Ascend P7’nin öne ve arka yüzü Corning® Gorilla® Glass 3 kaplamayla güçlendirildi.

•Arka yüzde yer alan 7 katmanlı yüzey kaplaması, Ascend P7’yi diğerlerinden ayıran metalik, dikkat çekici ve sofistike bir görünüme kavuştururken, dönme etkisine (spin effect) sahip mikro desen, tasarıma özgün bir hava katıyor.

Hayatın her anını, her açıdan ve her koşulda yakalayabilme imkanı

•Ascend P7’nin arka yüzünde, geceleri veya iç mekanlardaki düşük ışıkta kaliteli fotoğraflar çekmek üzere Sony 4. nesil BSI algılayıcı ve f/2.0 diyaframa sahip 13 megapiksel çözünürlüğünde, küresel olmayan 5P lense sahip kamerayla, yepyeni bir deneyim sunuluyor.

•Ascend P7’ye özel Ultra Snapshot fonksiyonu, anı yakalayabilmek için telefon kilitliyken ses azaltma tuşuna art arda iki kez basılmasının ardından 1,2 saniyede kamerayı çekime hazır hale getiriyor.

•Daha iyi selfie ve grup selfie (groufie) fotoğrafları çekmek için yeniden düşünülerek tasarlanan 8 megapiksel 5P küresel olmayan lense sahip ön kamera, panorama çekim modu ve fotoğraflarında daha güzel görünmek isteyenler için 10 kademeli yüz iyileştirme özelliğine sahip.

•Huawei’ye özgü görüntü sinyal işleyicisi (Image Signal Processor - ISP) sayesinde, profesyonel dijital SLR makinelerdekine benzer şekilde özelleştirme imkanı veriyor. Bunlar arasında otomatik odaklama, beyaz dengesi ve gren azaltma gibi özellikler ön plana çıkıyor. Ayrıca ekranda ön plana çıkması istenen noktaya dokunarak odaklama ve diyafram ölçümü bu noktaya uygun şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Dünyayla daha sıkı bağlantı kurabilmek için üstün teknolojilerle donatıldı

•Ascend P7, 4G LTE ultra-hızlı bağlantı imkanı, daha iyi çekim kalitesi sunmak üzere çift antenli özel tasarımı ve çekim gücünün düşük olduğu konumlarda güç kullanımını en aza indirmesi için akıllı ağ değiştirme teknolojisi sayesinde, dünyayla daha sağlam bir bağlantı sunuyor.

•Ascend P7 üzerinde yer alan 2.500 miliamperlik lityum polimer batarya ve Ascend P7’ye özgü enerji tasarrufu özellikleri sayesinde, tek bir şarjda uzun süre medya dosyalarını görüntülemek ve paylaşmak da mümkün.

•Kilit ve ana ekranın özelleştirilebildiği Emotion UI 2.3 arayüzü, iki farklı kullanıcı deneyimini bir arada sunuyor.  

Huawei’nin Acsend p7 modelinin özellikleri;

5 inç büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel(445 ppi) çözünürlüğünde ekran,

Dört çekirdekli 1.8GHz saat hızında çalışan HiSilicon Kirin 910 çipset,

Mali 450 GPU,

2GB RAM,

16 GB depolama ve microSD desteği,

2500 mAh batarya,

Android 4.4.2 + Huawei Emuı 2.3 işletim sistemi

Ön kamera 8 megapiksel

Arka kamera 13 megapiksel